Szatmári Zoltán kapta a Főnix Díjat

A Jászsági Menedzser Klub Egyesület június 9-én, pénteken tartotta azon éves összejövetelét, melyen ünnepélyes keretek között átadták elismeréseiket, a Főnix Díjat és a Honoris Maximus díjat. A Szikla Galériában kulturális műsorral és vacsorával egybekötött találkozón került sor a díjazottak köszöntésére, melyen ott volt Budai Lóránt polgármester és Pócs János, térségünk országgyűlési képviselője is.

A rendezvényen megjelenteket Rédei István, a Jászsági Menedzser Klub Egyesület elnöke köszöntötte, aki hangsúlyozta, olyan közösséget alkotnak ők, akik értéket teremtenek. Hangsúlyozta, hogy a klubon belül és az üzleti életben is milyen fontos a bizalom, amely nélkül nem lehet sikert elérni.

– Sokat jelent számunkra, hogy a 2019-ben kapott megyei díj után, a legutóbbi, városi díjátadón megkaptuk Jászberény mecénása díjat. Bízom benne, hogy mind egymás között, mind az üzleti életben továbbra is megmarad a kölcsönös bizalom, s akkor sok szép eredményt érhetünk még el – mondta ünnepi köszöntőjében Rédei István.

Köszöntötte a rendezvény résztvevőit Budai Lóránt polgármester is, aki példaértékűnek nevezte azt a munkát, amit a Jászsági Menedzser Klub Egyesület, s annak tagjai végeznek.

– Az első szó a köszönet önök felé azért a munkáért, amit végeznek. Az elmúlt időszak nem volt könnyű senkinek. Ki-ki könnyebben vagy nehezebben élte meg az újabb és újabb kihívásokat. Sokfélék vagyunk, de, ha találunk közös célt, akkor azt el is tudjuk érni. Az egyéni sikerek is fontosak, de az az igazi, ha ezek a közösség számára is sikert jelentenek. Büszke vagyok arra, hogy a mecénási díjat a képviselő-testület egyhangúlag ítélte oda önöknek – mondta Jászberény polgármestere, aki további sikereket kívánt az egyesületnek, az egyesület tagjainak.

Az ünnepi köszöntőket követően Réz Lóránt orgonaművész, zongora- és orgonapedagógus. a Palotásy János Zeneiskola és AMI igazgatója és Gál-Benedek Mária énekművész, az iskola tanára által adott műsora aratott (méltán) nagy sikert. Az est kulturális programjának részeként később Szikra István, a galéria tulajdonosa, mint házigazda mutatta be Vágó Pál: Hazafelé című alkotását.

A nagyszerű kulturális élményt kulináris élmény váltotta fel. Szabó István séf és csapata ízletes vacsorával lepte meg a rendezvény vendégeit, melyhez az egyesület által választott borokat szolgálták fel. Apropó, a felszolgálás sem volt akármilyen, hiszen azt Bobák József, a 2022. év gasztronómusa vezette.

A vacsora után pedig elérkezett az az ünnepi pillanat, amikor az egyesület által alapított két díjat átadták. A Honoris Maximus díjat Mihályné Juhász Julianna vehette át. Ezt az elismerést idén adták át ötödik alkalommal.

Mihályné Juhász Julianna a Jászsági Menedzser Klub Egyesület egyik alapítójának, a CO-OP Star kereskedelmi Zrt.-nek a munkatársa.  A cég főkönyvelője 2006 óta, s azóta készíti el évről-évre az egyesület számviteli beszámolóját, a mérleg és eredmény kimutatását. Különösen fontos a szerepe az egyesület nagyszabású eseményei, így a Gazdasági és Fejlesztési Konferencia, a Menedzser Bál, vagy a Szent Korona és az Arany vonat Jászberényi látogatása kapcsán, amikor a kapcsolódó szerződéseket kezeli, a pénzügyi tranzakciókat lebonyolítja. A klub érdekében munkásságát ellenszolgáltatás nélkül, mindenki megelégedésére végzi.

A Főnix díjat 2023-ban Szatmári Zoltán, a Szatmári Kft. alapítója, az immáron cégcsoportként dolgozó vállalkozás első embere vehette át. A 100%-ig magyar tulajdonban lévő Szatmári Kft. több mint 550 főt foglalkoztat. A vállalat a Szatmári cégcsoport tagja, amely közel 1 200 munkavállaló megélhetését biztosítja. Kezdetben a vállalkozás fő profilja az épületgépészet volt. Ez 2005-ben fürdőszoba, 2016-ban építőanyag ágazattal bővült. A cégcsoport 2009-re már több lábon állt. Ekkor egészült ki a Jász-Föld Zrt.-vel, majd a Naszály tejjel és a Jásztejjel. Az állatállomány, a földterület és számos növényfajta termesztése jól kiegészíti ezt az üzletágat és támogatja a malomipari tevékenységet. A 2022-es év végére 42-re nőtt az országban működő épületgépészeti áruházaik száma és a hazai malomiparban is mintegy 20%-os részesedést szerzett a cégcsoport. A Szatmári Kft-hez tartozik még néhány autóipari, illetve ingatlan beruházás is tartozik. Ezek közül a legújabb a 2022 októberében átadott Hotel Szatmári Jászberényben.

Szatmári Zoltán, aki Jászberény díszpolgára, 2021-ben az Ernst & Young által alapított Év Üzletembere díjat is átvehette, s megkapta a Vállalkozói Szellemiségért elismerést is.

Szatmári Zoltán tevékenysége, a gazdaság és a társadalmi felelősségvállalás területén is példaértékű, s ezért 2023-ban ő vehette át a Jászsági Menedzser Klub Egyesület által 10 éve alapított Főnix díjat.

A kitüntetetteket Pócs János köszöntötte, aki a Szatmári cégcsoport kapcsán kiemelte, hogy Szatmári Zoltán sikeréhez kellett a család, felesége és természetesen munkatársai is. Az országgyűlési képviselő mindkettőjüknek jó egészséget és további üzleti és családi sikereket kívánt. A kitüntetett is kiemelte, hogy felesége és a család, valamint munkatársai nélkül nem juthatott volna el idáig. Hangsúlyozta, hogy milyen sokat jelent neki Jászberény, a Jászság, s büszke arra, hogy a cégcsoport sikerei a régióhoz, a városhoz kötődnek.

 

Vélemény, hozzászólás?