Konkoly Szabolcs az év jászsági menedzsere

A megalakulásának 25. évfordulóját ünneplő Jászsági Menedzser Klub Egyesület szeptember 18-án, szombaton előbb tisztújító közgyűlést, majd az évente szokásos díjátadó ünnepségét rendezte meg a Szikra Galériában.

Az egyesület tagjait, a meghívott vendégeket és a média képviselőit az est háziasszonya, Hortiné dr. Bathó Edit, a Jász Múzeum igazgatója köszöntötte. Elmondta, hogy egy negyed század már egy ember életében sem kis idő, egy civil szervezetében pedig talán még több is. Mint mondta, az 1996. május 6-án alakult Jászsági Menedzser Klub Egyesület ezen időszak alatt nemcsak a Jászság gazdasági életében játszott meghatározó szerepet, hanem a kulturális életében is.

Ünnepi köszöntőjének bevezetőjében a díjátadó előtt tartott tisztújító ülés eredményről számolt be dr. Rédei István, aki továbbra is az egyesület elnöke maradt. Ahogy újraválasztották az alelnök Szatmári Zoltánt is. Az elnökség tagjai: Oszvald Nándor, Czinege Károly, Pesti József és a titkár Sass István.

– Egyesületünk célja nem változott, továbbra is a Jászság gazdasági és társadalmi életének fejlődését kívánjuk szolgálni – mondta dr. Rédei István, aki jelezte, nem kíván hosszabb, részletesebb értékelést tartani az elmúlt 25 évről, hiszen annak valamennyien részesei voltak, s így jól ismerhetik az egyesület munkáját.

Köszöntötte a jubiláló egyesület tagjait Budai Lóránt is. Jászberény polgármestere a tradíció, innováció, motiváció szavakra fűzte fel mondanivalóját. Szerinte ugyanis ezek jellemzik a Jászsági Menedzser Klub Egyesületet.

– A Jászsági Menedzser Klub Egyesület tagjainak cégei alapvetően határozzák meg a Jászság gazdasági életét. Ám nem csak a gazdaság területén sikeresek, hanem fontos szerepet játszanak a térség társadalmi életében is – mondta Budai Lóránt.

A köszöntőket követően Sas Dániel zongoraművész mini koncertje aratott nagy siket, majd felolvasták az egyesület társklubjától, a Szekszárdi Rotary Klubtól érkezett levelet. Ezt követően pedig átadták a Jászsági Menedzser Klub Egyesület által korábban alapított két díjat.

Elsőként a Honoris Maximus díjat, a legnagyobb tisztelet és megbecsülés jeléül a klub titkára, Sas István vehette át, aki mintegy két évtizede tagja már az egyesületnek és hosszú ideje a szervezet titkáraként tevékenykedik. Őt nem kell különösebben bemutatni a jászberényieknek, jászságiaknak, hiszen hosszú időn át meghatározó alakja volt a jászberényi kulturális életnek. Ott bábáskodott a Jászsági Térségi televízió és a Trió Rádió „bölcsőjénél” is. Ezt az elismerést harmadik alkalommal adták át.

A Főnix Díjat, amely egyben a Jászság Menedzsere címet is jelenti, 2021-ben Konkoly Szabolcs, a Konkoly Elektro Kft. tulajdonos-ügyvezetője vehette át a cégépítés, a gazdasági eredményeik és a társadalmi kötelezettségvállalásuk elismeréseként. Ő lett a sorban immáron a nyolcadik, akinek munkáját ezzel a díjjal ismerték el.

A díjazottakat köszöntötte Pócs János, a Jászság országgyűlési képviselője, aki Konkoly Szabolcsnak a Parlament aranykeretes képét is átadta. A honatya egyben megköszönte a Jászsági Menedzser Klub Egyesület elmúlt 25 éves munkáját.

– A Jászság, a jászsági vállalkozóknak, gazdasági egységeknek köszönhetően nyertesen jött ki a pandémiás időszakból. A kormány jelentős támogatását jól felhasználva volt olyan gazdasági egység, amelyik 40%-kal is növelni tudta bevételét ebben az időszakban – mondta Pócs János, aki rövid, vidám kis történetek felidézésével emelte a díjátadó hangulatát.

A 25 éves Jászsági Menedzser Klub Egyesületnek, valamint a most kitüntetetteknek további sikereket kívánunk Olvasóink nevében is!

 

 

Vélemény, hozzászólás?