Az LGV csapata nyerte az OTP Bank pénzügyi vetélkedőjét

Az OTP Bank Nyrt., az OTP Fáy András Alapítvány közreműködésével, pénzügyi vetélkedőt szervezett jászsági középiskolák 9-10. évfolyamos diákjai részére a gyerekek pénzügyi és gazdasági ismereteinek bővítése céljából.

Hoffer Gábor, az OTP Bank Nyrt. Dél-Alföldi Régió, Jászberényi Fiókjának igazgatója elmondta, hogy a vetélkedőre regisztrálni kellett az iskolák csapatainak, s örömmel állapították meg, hogy nemcsak Jászberényből, hanem Jászapátiról és Jászárokszállásról is neveztek és érkeztek fiatalok.

– A vetélkedőnkre 3 fős csapatok jelentkezhettek, akiknek a felkészülését egy tananyag kiküldésével segítettük. Maga a verseny egy elődöntőből és egy döntőből áll. Ezek során különböző feladatokat kell a csapatoknak teljesíteni. Az OTP Banknak a pénzügyi kultúra mindig fontos volt, s ebből a jászberényi fiók derekasan kiveszi a részét. Évről-évre vannak kezdeményezéseink ebben a tárgyban, illetve már hagyományos nálunk a Pénzhét. Utóbbi keretében idén is 15 osztály látogatta meg fiókunkat, s mind elméleti, mind gyakorlati tudást tudtunk nekik biztosítani. Az sem mellékes sajnos, hogy mostanában a kiberbűnőzés nagyon felerősödött és ennek kapcsán is szeretnénk mindenkinek a figyelmét felhívni, hogy milyen trükkökkel próbálkoznak a csalók.

Arra a kérdésünkre, hogy mennyire tájékozottak a hozzájuk forduló ügyfelek a pénzügyek világában, Hoffer András a következőket válaszolta:

– Ügyfeleink egy része felkészülten érkezik hozzánk, akik tudják, hogy mit szeretnének. Sokan vannak olyanok, akik viszont tanácsot kérnek, hogy adott helyzetükben mi lenne a legjobb megoldás. Mi mindig a legjobb tudásunknak megfelelően próbálunk segíteni.

A verseny első körét követően a hétből már csak öt csapat folytathatta a vetélkedést a helyezésekért. A döntőben nagyon szoros volt a küzdelem, a végső helyezéseket 1-2 pont döntötte el. A győzelmet végül a jászberényi Lehel Vezér Gimnázium csapata (Farkas Gellért Ferenc, Kis Gergő, Klára Bence) nyerte. A triót Nagy Sándor készítette fel a versenyre. A második helyen a jászberényi Szent István Sport Általános Iskola és Gimnázium, a harmadikon a Jászárokszállási Deák Ferenc Gimnázium csapat a végzett. Negyedik lett a jászberényi Terplán Zénó Kolping Technikum, Gimnázium és Szakképző Iskola, míg ötödik a Jászapáti Gróf Széchenyi István Katolikus Gimnázium, Technikum és Szakképző Iskola csapata. Az első helyezett trió tagjai egyenként 30 ezer, a másodikok 20 ezer, a harmadikok pedig 10 ezer forintos Media Markt utalványt is átvehettek az eredményhirdetés során.

A versenyen ott volt dr. Radoszlav Miklós, a Csányi Alapítvány operatív igazgatója is.

– Annak idején, amikor a házat megvettük, felújítottuk és alkalmassá tettük, hogy itt a közösségi munkánkat végezni tudjuk, akkor tettünk egy ígéretet a városnak. Azt mondtuk, hogy ez egy nyitott intézmény marad, s nem kizárólag csak az alapítvány céljaira használjuk majd. Ezért hoztuk létre a Déryné6 Galériát, ahol több kiálltás is volt már. Itt a mi gyermekeink, illetőleg városi művészek alkotásait is megtekinthették már az érdeklődők, s ezt a sort folytatni is szeretnénk. Az OTP-vel, az OTP Fáy András Alapítványával már évtizedes az együttműködésünk és nagy örömünkre szolgált, hogy ezt a versenyt is befogadhattuk. Nekünk nagyszerű érzés azt látni, hogy a fiatalok megszeretik ezt a házat, s az udvart is használni tudjuk. Mindez azt bizonyítja, hogy jó a kapcsolatunk a várossal és a jövőben is arra törekszünk, hogy ez így is maradjon – mondta érdeklődésünkre dr. Radoszlav Miklós.

Vélemény, hozzászólás?