Zöld komfortszoba a belgyógyászaton

A Jászberényi Szent Erzsébet Kórház újabb komfortszobával bővült, ezúttal az OTP Bank Nyrt. anyagi hozzájárulásával. A szállodai szintű, otthonos körülményeket nyújtó szobát április 20-án, csütörtökön adták át a gyógyulni vágyó betegeknek a kórház belgyógyászati osztályán.

Az ünnepélyes átadón dr. Sinkó-Káli Róbert főigazgató köszöntötte a megjelenteket és örömét fejezte ki, hogy az OTP Bank Nyrt. bőkezű adományával a kórház hatodik komfortszobája is elkészülhetett.

Az adományozó vállalat részéről Windheim József, az OTP Bank Nyrt. Dél-alföldi Régió ügyvezetője szólt az ünnepélyes átadón. Beszédében kiemelte, hogy a bank igen fontosnak tartja a társadalmi szerepvállalást. Ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy évente több mint másfél milliárd forintot szánnak a magyar oktatásra, tudományra, kultúrára és egészségügyre. „Döntően alapítványokon keresztül szoktuk ezeket a támogatásokat megadni, így jutottunk el a Jászság Egészségéért Alapítványhoz, és a kórház hatodik komfortszobájának gondolatához, majd megvalósításához.”

Az ügyvezető hozzátette, hogy a jászságiak összefogása állt előttük példaként, amelyhez az OTP is szeretett volna csatlakozni. Reményét fejezte ki, hogy a kórház legújabb komfortszobája is a betegek gyógyulását fogja szolgálni, ami a kórház legfontosabb „sikertényezője”. Végül köszönetét fejezte ki a közelmúltban elhunyt Fülöp Bélának és családjának támogatásukért, majd hölgytagjait szép csokor virággal ajándékozta meg.

Szabó Tamás polgármester a komfortszobák létrehozásának kezdeti időszakát idézte, amiről akkor még csak remélték, hogy hagyománnyá válik, és a város számos cége tesz segítő szándékáról tanúbizonyságot. A hála szavai mellett a vállalkozások figyelmébe ajánlotta, hogy lehetőség szerint mind többen támogassák a kórház közforgalmú patikájának fejlesztését, ezzel is hozzájárulva az intézmény bevételeinek növekedéséhez. Az önkormányzat erre a célra 15 millió forintot különített el, ami a gyógyszertár fejlesztéséhez szükséges, előzetesen kalkulált összeg harmada. Dr. Sinkó-Káli Róbert hozzátette, hogy több pályázaton is dolgoznak, melyekkel a kórház fejlesztését segíthetik elő, így még komfortosabbá alakítva a gyógyító környezetet.

A méltató beszédeket követően Márkus Andrásné, a Jászság Egészségéért Alapítvány kuratóriumának elnöke, és Windheim József közösen vágták át a nemzetiszín szalagot az új komfortszoba ajtaja előtt. Minden érdeklődő megtekinthette a megnyugtató zöld árnyalatokban pompázó szobát, televízióval, kanapéval, felszerelt konyhablokkal és saját fürdőszobával. A szoba ékessége minden bizonnyal az a tájkép, amelyet Fülöp Béláné adományozott. Nem túlzás tehát, hogy ebben a komfortszobában is szállodai körülmények között gyógyulhatnak majd a betegek stresszmentes, otthonos környezetben. A szoba díja a többi komfortszobához hasonlóan tízezer forintba kerül majd éjszakánként és a kórház bevételeit gyarapítja.

A kezdeményezésben oroszlánrészt vállalt Fülöp Lászlóné, az OTP Bank jászberényi fiókjának nyugalmazott vezetője, aki ezúttal is önzetlenül vett részt az ünnepség lebonyolításában.

Gergely Csilla

Gergely Csilla

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?