Fecske Maja Ágnes a válogatottban.

A jászberényi jégkorongozó élet intenzív újrakezdésének úgy tűnik meg van az első eredménye, hiszen a Jászberényi SE Jégkorong Szakosztály tagja, Fecske Maja Ágnes bekerült a magyar korosztályos női válogatottba.

A Magyar Jégkorong Szövetség 170 korongozó lányból 18 főt válogatott ki a magyar U-14-es női válogatott keretbe, köztük a jászberényi Fecske Maja Ágnest is. Aki Finnország fővárosában, Helsinkiben a magyar válogatott mezét is magára húzhatta egy jégkorongtornán.

Maja 2.jpg

Az ötnapos sportrendezvényen – a magyarokon kívül – kanadai, észak-amerikai, német, orosz, finn, svéd és a cseh leányválogatottak léptek jégre. Igen zsúfolt volt a menetrend, hiszen minden nap két mérkőzést játszottak. A magyaroknak az amerikai csapatot sikerült legyőzniük. Majának bizonyára örök élmény marad a finnországi fellépés, hiszen az első meccsen, – az orosz válogatott ellen -, gólt is sikerült lőnie.

Mint azt édesapja Fecske Béla elmondta, elsősorban a fedett pályának köszönhető lányának a válogatottba való szereplés, hiszen a pályabefedés óta folyamatosan jégen tudtak lenni és úgy tűnik meglett az eredménye a sok munkának. Szerinte ez csak az út kezdete. Sok munkával és kitartással több berényi fiatal is bekerülhet a magyar jégkorong válogatottba.