Az építő szerelem

Párkapcsolat, érett szerető minőség címmel  Bottyán Katalin személyiségintegrációs állításvezető tartott előadást június 12-én, pénteken az Ady Endre út 22. alatt.

Az előadót a rendezvénysorozat szervezője, Palócz-Bakos Ilona mutatta be a program résztvevőinek.

Bottyán Katalin, személyiségintegrációs állításvezető, női életvezetési, szinkron – és life coach, női kör vezető ,facilitátor, természetgyógyász.

Katalin négy gyermek édesanyjaként, egy kisfiú nagymamájaként Katalin asszony hiteles közvetítőja a családi összetartozásból fakadó erő demonstrálásának. Állításokon, kineziológiai tanulmányai alkalmával sikerült elérni, hogy mélyen kapcsolódjon generációs elődeihez, őseihez. „Egységélményét  az ő viszonyuk adja a földhöz, a gazdasághoz, s ugyanakkor a természethez és a kultúrához. Hozom felelősségérzetüket a hozzájuk tartozók iránt” – vallotta bevezetőjében saját magáról az előadó.

A párkapcsolati hálók bonyolult szövetét mindenki egyéni módon készíti el, ugyanakkor vannak bizonyos sémák, amelyek valamennyiünkre jellemzőek. Viszonyainkban, – legyen az szülő-gyermek vagy párkapcsolati – előfordulnak hullámvölgyek, buktatók, amelyeket megfelelő önismerettel kiküszöbölhetünk. A Hellinger-féle családállítás modelljét használva ezekre a módszerekre világított rá Bottyán Katalin, most elsősorban a párkapcsolati problémákra fókuszálva.

Többek között olyan igazságokat tárt fel, mint a kiegyenlítődés törvénye, ahol az életünk során adott és kapott jó-rossz cselekedetek mérlege egyensúlyba áll. Az ilyen módon megteremtett harmónia energiával tölti fel a kapcsolatot. Erre kell törekednünk, picit több jót adva a világ pozitív fejlődése érdekében.

A szerelem, a szexualitás szintén energiateremtő entitás, a világmindenség fennmaradását szolgálja. Eleink tudatában voltak ennek az ősi erőnek, amely a népi díszítőművészetben, építészetben, szokásokban is kifejezésre került. Vágyainkkal hívjuk be a jó és a rosszat saját világunkba, ezáltal mi magunk teremtjük meg a saját életünket.

A női és férfi minőségek megélésére, kibontakoztatására nagy hangsúlyt kellene fektetnünk, mert csak ezek tudatosságával élhetünk harmonikus kapcsolatban. A negatív energia, a düh, féltékenység pusztít, a szeretet épít, a szerelem, a női test mágiája a hozzáadott férfierővel épít.

A jó párkapcsolatban az energiák egymásra találnak, építenek, gyógyítanak és így adják azt az érzést, hogy társunk a lényünk másik fele. Mindezek megélése egy erős, stabil,boldog család alapja. A találkozó egy rövid interaktív gyakorlattal, majd családállítással zárult.

Legközelebb, július végén a gyermek szülő kapcsolat témáját boncolgatja majd az előadás sorozat, ahol szintén lehetőség lesz családállítási gyakorlatra.

 

Kárpáti Márta

Kárpáti Márta

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?