Energetikai beruházás a Klapkában

Folytatódik a Szolnoki Szakképzési Centrum Klapka György Szakgimnázium és Szakközépiskola főépületének energetikai fejlesztése. A teljes ablakcsere a tanévkezdésere elkészül, a külső hőszigetelés az ősz folyamán fejeződik be – mondta el lapunknak Tamás Zoltán igazgató.

Tamás Zoltán iskola igazgató tájékoztatott, hogy a beruházást három éve indították a szolnoki szakképzési Centrummal és Jászberény önkormányzatával. Az akkori megállapodás szerint az ablakcsere költségeit a Centrum vállalja, a hőszigetelést pedig a város finanszírozza. 2018-ban az ablakcsere és a szigetelés az épület főhomlokzati részén megtörtént.

A folytatáshoz a Szakképző Centrum pályázatot nyújtott be a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatalhoz, amely során az ablakcseréhez elnyerték a szükséges összeget. A korszerűsítést elvégezni energetika és költség szempontjából is szigeteléssel együtt hatékony egyszerre végezni, ám sajnos a külső szigetelés finanszírozása már nem fért bele az új városvezetés büdzséjébe.

Az időközben kancellárrá kinevezett Szakképző Centrum igazgatója, Hicsó György közbenjárására a Centrum átvállalta a költségeket, így teljes egészében megvalósulhat a tervezett beruházás. A munkálatok június elején jászberényi kivitelezővel elkezdődtek, mind az ablakcsere, mind a szigetelés folyamatban van. A szeptemberi iskolakezdésre már korszerű, hőszigetelt nyílászáró lesz az épület egészén. A szigetelés terv szerint a fűtési szezon beköszönte előtt befejeződik.

Kárpáti Márta

Kárpáti Márta

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?