Szakmai műhelymunka és dalostalálkozó

A Jászberényi Kossuth Népdalkör február 29-én, szombaton 10 órától délutánig szakmai műhelymunkát és közösségi dalostalálkozót szervezett az Ifjúsági Házban.

A rendezvény a Bethlen Gábor Alaphoz benyújtott sikeres pályázat eredményeképpen valósult meg – tudtuk meg Mátics Bélánétól, a Jászberényi Kossuth Népdalkör elnökétől. A több mint kétmillió forintos pályázati pénzből új fellépő ruhákat varrattak, új cipőket szereztek be, és életre hívták a szakmai műhelymunkával összekötött közösségépítő dalostalálkozót. Máticsné külön megköszönte Muhari József cipészmester, Demeterné Czakó Zsuzsanna varrónő és Szabó-Fábián Katalin pályázatíró (s egyben dalostárs) munkáját, valamint Egyedfi Gizellának a míves emléklapokért és Berec Zsoltnak és kollégáinak a helyszín biztosításáért. Az összejövetelt megtisztelte jelenlétével Nemes József jászkapitány, aki elismerését fejezte ki a jelenlévőknek.

A megnyitót követően a meghívott jászsági népdalkörök műsora következett. Elsőként a házigazda Jászberényi Kossuth Népdalkör lépett színpadra, majd Jászjákóhalmáról a Községi Népdalkör, Jászfelsőszentgyörgyről a Kék Nefelejcs Népdalkör, Jánoshidáról a Hidi Asszonykórus, Jászboldogházáról a Csillagvirág Énekkar, Jászfelsőszentgyörgyről a Rozmaring Népdalkör, Jászapátiról a Muskátli Népdalkör, Jászfényszaruról a Fehér Akác Népdalkör, a Községi Népdalkör Jászjákóhalma Egyesület, valamint Jászszentandrásról a Kunráth Sándor Népdalkör.

A közösségi program szakmai műhelymunkával folytatódott, majd ízletes ebéddel, mulatsággal zárult minden dalostárs legnagyobb örömére.

Gergely Csilla

Gergely Csilla

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?