Tehetséges ifjúság

Csütörtök délelőtt ifjú tehetségek adtak számot tudásukról a Jászok Ásza tehetségkutató versenyen. Az Ifjúsági Házban másodjára rendezték meg a programot, melyen a kulturális színterek valamennyi ágazatában megmutathatták tudásukat a fiatalok.

Délelőtt az általános iskolás korosztály, a Székely Mihály, a Bercsényi és az Apponyi iskola növendékei léptek színpadra. Elsőként Toldi Donát a Székely Mihály iskola második osztályos tanulója állt a nézők elé örök klasszikus választásával, Máté Péter: Zene nélkül mit érek én? című slágerével. A bátor kisfiú előadását óriási ováció fogadta, sőt több fellépést követően cserfes kislányok megjegyezték, hogy eddig az első volt a legjobb.

Nem okozott csalódást az Apponyi Albert iskolások, Madarasi Száva és Varga Lilien táncelőadása sem. Az akrobatikus mozdulatsorokat bemutató lányokról néhány kisdiák úgy vélekedett, ők a legügyesebbek.

Ebéd előtt a középiskolások adtak ízelítőt tehetségükből: 13 műsorszámot láthattunk a Nagyboldogasszony gimnázium, a Liska József szakiskola, a Klapka György szakgimnázium, a Terplán Zénó SZKI, és a Szent István Sport gimnázium tanulóitól. Visszatérő versenyzők voltak a Kökény testvérek, akik a tavalyihoz hasonlóan szintén énekhangjukkal kápráztatták el a zsűrit. A Terplán Zénó szakiskola tizenkettedikesei osztálytánccal készültek. Túlnyomó többségben az ének kategóriát választották a talentumukat megcsillogtató tanulók.

A zsűri nem volt könnyű helyzetben, a 24 produkciót Gulyás Erzsébet könyvtáros, dr. Kiss Henriett zenetörténész, valamint Keresztessy János, a Humán Erőforrás Bizottság tagja értékelte. Ének kategóriában, egyéb kategóriában, és a táncosok közül is lett Jászok ásza. Ezzel együtt a közösségépítő délelőtt korántsem a versenyzésről szólt, sokkal inkább a szórakozásról, a közös izgalmakról, ahol mindenki szurkolhatott egymásért.

I.korcsoport (1.osztály-6.osztály)

Ének
1.helyezett: Toldi Donát
2.helyezett: Kispál Berta – Sztojka Eszter
3.helyezett: 1.a osztály

Tánc
1.helyezett: Wang J. Alízka-Szabó Zsombor
2.helyezett: Madarasi Száva -Varga Lilien
3.helyezett: Csík Virág-Kis Regina

Egyéb
1.helyezett: Kispál Berta
2.helyezett: Prodan Csaba
3.helyezett: Barna Eszter
Különdíj: Csutorka Márk

II.korcsoport (7.osztály-13.osztály)

Ének
1.helyezett: Bagi Zoltán-Mezei Anna
2.helyezett: Kökény Viktor-Kökény Zsolt
3.helyezett: Kátai Viktória
Különdíj: Rácz Fanni, Lipcsei Viktória, Akrouf Vivien, Thomka Tíria

Tánc
1.helyezett: Fehér Liliána-Molnár Dániel Liska

Egyéb
1.helyezett: Buronyi Erika
2.helyezett: Csényi Virág
3.helyezett: Szent István Sport Ált.Isk. 8.osztálya

Szabó Lilla

Szabó Lilla

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?