Rejtett lényeg

Psyche címmel nyílt Görbe Alexandra festőművész kiállítása, a második évadát élő Déryné 6 Galériában, április 10-én délután.

A Jászárokszálláson született, jelenleg a fővárosban tanító és alkotó, Barcsay – díjas festőművész Görbe Alexandra első jászberényi kiállításának helyszínén, a Csányi Alapítvány Jászsági Közösségi Ház helyiségében, dr. Radoszáv Miklós, az intézmény operatív igazgatója üdvözölte a megjelenteket. Megtiszteltetésnek nevezte a jászsági kötődésű festőművész tárlatát a Déryné 6 Galériában, és bízik abban, hogy érdem lesz itt kiállítani az elkövetkezők időkben az alkotóknak, ezzel teljesítve a Csányi Alapítvány kultúra terjesztésre felvállalt misszióját.

Kalla Andrea gitárjátékát követően, Koncz Gábor festőművész, szubjektív, személyes benyomásai, saját gondolatai mentén beszélt a falakon látható művekről. Az olajjal festett, aprólékosan kidolgozott és részletgazdag vászon képeket, véleménye szerint, líraiság hatja át,melyekben élettani folyamatok lenyomatait látja.

Összességében két tematikát találhatunk a termekben, izgalmas sötét tájképeket, burjánzó fákat alulnézetben az egyikben, a másikban a dió szimbolikájának motívumai fogadnak, mely esetében az értékes belső részben rejlő lényeg került művészi kifejtésre.

Görbe Alexandra festészetében a színek kifejező ereje nagyon fontos szerepet tölt be, ezáltal kerülnek összhangban és egyensúlyban képalkotásai.

Legyenek rájuk kíváncsiak, május 10-ig a hétköznapokon 9től – 16 óráig megtehetik.

Demeter Gábor
Latest posts by Demeter Gábor (see all)

Demeter Gábor

A Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója, szerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?