Andersen Liga döntő: előny a Győrnél

Az Andersen Liga három győzelemig tartó döntője április 9-én vette kezdetét a Nemak Jégcsarnokban, ahol az UNI Győr ETO HC esélyeshez méltó játékkal győzte le a Lehel HC csapatát. Az első húsz percben még jól tartotta magát Rusznyák Szilárd együttese, majd a második harmadban sorra jöttek a hazai gólok.

Tudtuk, hogy az Andersen Liga legjobb csapata ellen kell a döntőt megvívnia a Lehel HC-nak, s a párharc esélyese az ellenfél. A győriek az alapszakaszban is legyőztek bennünket, de a sport arról szól, hogy nem mindig a jobb nyer. Nos, a bajnoki döntő első mérkőzésén sajnos nem volt esélyünk. A házigazdák a második harmadban felőrölték a mieink ellenállását, s ahogy legutóbb Jászberényben, úgy most Győrben vertek meg bennünket 8-0-ra.

Magabiztos játékkal szerzett előnyt a döntőben a győri alakulat, ám pénteken egy új mérkőzés kezdődik Jászberényben. Talán a fantasztikus hazai szurkolótábor előtt jobban sikerül majd megnehezíteni a fiúknak a győriek dolgát. Mert egy biztos, biztatásban most lesz majd hiány.

Andersen Liga döntő – első mérkőzés

UNI Győr ERO HC – Lehel HC 8-0 (1-0, 6-0, 1-0)

Gólszerzők: Madácsi Benedek (4), Markovics Bence, Almási Márk, Jábor Bendegúz, Nagy Márk Máté

A találkozót a Lehel HC facebook oldalán a mieink vezetőedzője, Rusznyák Szilárd így értékelte: – Az első harmadban még jól kontrolláltuk a védekező harmadunkat, de a második harmadban kezdtek előjönni a fáradás jelei és szétesett a játékunk és az ellenfelünk ezt kíméletlenül kihasználta. Ez a győri csapat egy teljesen más kávéház és ellenük ha sikeres akarsz lenni nagyon fegyelmezettnek kell lenni. Nincs vége a párharcnak, pénteken hazai pályán lépünk jégre!

Andersen Liga döntő – második mérkőzés

április 12. – péntek

18.00 óra: Lehel HC – UNI Győr ETO HC

Jászberényi Jégcsarnok

Hajrá Lehel HC!

 

(fotó: UNI Győr ERO HC web oldala)

 

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?