Andersen Liga: döntőbe jutott a Lehel HC

Telt ház várta a csapatokat április 6-án, szombaton koraeste a Jászberényi Jégcsarnokban, ahol a Lehel HC és az FTC Telekom az Andersen Liga döntőbe jutásáért folyó párharc mindent eldöntő mérkőzését játszotta. Bár az első harmad zöld-fehér vezetéssel zárult, a mieinknek sikerült a folytatásban fordítani és a 7-3-as hazai győzelem a Lehel HC fináléba jutását jelentette.

A jászberényi, illetve a fővárosi zöld-fehér hoki szurkolók mellett a győriek is nagy figyelemmel kísérték a Lehel HC – FTC-Telekom elődöntő történéseit, hiszen az UNI Győr ETO HC már két mérkőzésen biztosította helyét a fináléban és ellenfélre várt.

A két győzelemig tartó párharc első két mérkőzésén mindig a vendégcsapat örülhetett a találkozó végén, azaz a hazai pálya ebben a párban eddig semmit sem jelentett. Nos, most abban bíztunk, hogy a mindent eldöntő harmadik mérkőzésen ez megváltozik és a hazai gárda nyer és jut a döntőbe. Ám amíg idáig eljutottunk történt egy, s más a jégen.

Az első harmad kiegyenlített játékot hozott, s a 14. percben a vendégek László Márk találatával szereztek vezetést (0-1). Bár a játékrész végén több mint egy percig kettős emberelőnyben is játszhattak a mieink, az egyenlítés nem jött össze.

A második 20 percet viszont nagyszerűen kezdte csapatunk, hiszen a 22. percben két gólt is szereztek a berényi fiúk. Előbb Tiurikov Daniil, majd Borbát Márk talált a zöld-fehérek kapujába, s máris 2-1-re a Lehel HC vezetett. A harmad közepén Fedorin Roman növelte a mieink előnyét (3-1), de még mielőtt egy kicsit hátra dőlhettünk volna, Ábrahám Gergely találatával felzárkóztak a vendégek (3-2). Azaz, a döntés a záró 20 percre maradt.

Alig telt el egy perc a harmadik harmadból, s a Fradi egyenlített. A gólszerző Komáromy Botond volt (3-3). Szerencsére nem kellett sokáig várni a mieink válaszára, hiszem négy perccel később emberelőnyből Fedorin Roman volt eredményes (4-3). A 49. percben ismét kihasznált egy emberelőnyt csapatunk – Sárközi Gergő Roland volt a gólszerző – és két gólra nőtt a különbség az együttesek között (5-3). Amikor pedig az 53. percben Borbát Márk megszerezte a Lehel HC hatodik gólját (6-3), már nem lehetett kérdéses, hogy a mieink lesznek a győriek ellenfelei az Andersen Liga döntőjében. Evdokimov Zakar találata az 57. percben már csak a ráadás volt a sikerhez vezető úton (7-3).

Azok után, hogy a párharc első mérkőzését hazai pályán elveszítették Rusznyák Szilád fiai, a folytatásban minden úgy alakult, ahogy azt szerettük volna. A csapat hátrányból is fordítani tudott, s ehhez a játéktudás mellet nagy lelkierőre, elszántságra is szükség volt. Ahogy szükség lesz majd a három győzelemig tartó döntőben is, ahol a győriek számítanak majd esélyesebbnek, de tudjuk, hogy a mieink soha nem adják fel.

Andersen Liga elődöntő 3. mérkőzés

Lehel HC – FTC-Telekom 7-3 (0-1, 3-1, 4-1)

A párharcot 2-0-e a Lehel HC nyerte.

A Lehel HC vezetőedzője, Rusznyák Szilárd így értékelte a találkozón látottakat a Lehel HC facebook oldalán: – Nagyon büszke vagyok a csapatra! Le a kalappal mindenki előtt! Ez a döntő volt az álmunk, ezért küzdöttünk. Most mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy megnyerjük az aranyat is! Hajrá Lehel!

Andersen Liga döntő – első mérkőzés

április 9. kedd

18:30 óra: UNI Győr ETO HC – Lehel HC

Nemak Jégcsarnok

Andersen Liga döntő – második mérkőzés

április 12. – péntek

18:00 óra: Lehel HC – UNI Györ ETO HC

Jászberényi Jégcsarnok

Andersen Liga döntő – harmadik mérkőzés

április 14. – vasárnap

18:30 óra: UNI Győr ETO HC – Lehel HC

Nemak Jégcsarnok

Hajrá LEHEL HC!

 

(Fotó: Gémesi Balázs)

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?