Andersen Liga: egyenlített a Lehel HC, szombaton dől el a párharc

A jégkorong Andersen Liga küzdelmei a véghajrához érkeztek. Az UNI Győr ETO HC már a döntőben van, miután kétszer is legyőzte a szegedieket. A másik ágon viszont nem kis örömünkre harmadik mérkőzés dönt a fináléba jutásról. Az FTC-Telekom 3-2-re nyert Jászberényben, ám fiaink a Jászberény Város Napján rendezett visszavágón, idegenben is egyenlíteni tudtak.

Az első mérkőzéshez hasonlóan, a visszavágón is jelentős emberfórban voltak a zöld-fehérek, akik 22 játékost neveztek a találkozóra, míg a másik oldalon Rusznyák Szilárd csak 15 játékost tudott a jégre küldeni. Azaz, ezen a találkozón is kérdéses volt, hogy a mieink hogyan bírják majd a mérkőzés adta terhelést.

Nos, a választ gyorsan megadhatjuk: remekül bírták. Igaz ugyan, hogy az első harmadot követően a zöld-fehérek vezettek 2-1-re, de semmi nem dőlt el. Jött egy gólgazdag második 20 perc, amikoris a mieink négyszer is eredményesek voltak és csak két gólt kaptak. Ez pedig azt jelentette, hogy sikerült az eredményt megfordítani, de a döntés a záró harmadra maradt. Ebben felváltva estek a gólok, de mindig mi találtunk be előbb (4-6, 5-7), de a Fradi rendre felzárkózott egy gólra (5-6. 6-7). A „kegyelemdöfést” az utolsó játékperc elején Borbát Márk adta meg (6-8), s ezzel el is dőlt a találkozó sorsa.

Nem játszott hibátlanul, de most is nagyot küzdött csapatunk, s ennek meg is lett az eredménye. Külön említést érdemel Karda Norbert Arnold, aki négy gólt szerzett, s egy gólpasszt is elkönyvelhetett.

A mieink sikere egyben azt is jelentette, hogy a győrieknek szombat estig várniuk kell arra, hogy megtudják, ki ellen játszhatnak majd a fináléban. A párharcot eldöntő harmadik mérkőzést ugyanis szombaton, Jászberényben rendezik. A fiúknak nagy szüksége lesz a szurkolók támogatására. A jégkorong szerelmeseinek szombaton a Jászberényi Jégcsarnokban a helye. Segítsük győzelemre és döntőbe csapatunkat!

Andersen Liga elődöntő 2. mérkőzés

FTC-Telekom – Lehel HC 6-8 (2-1, 2-4, 2-3)

Gólszerzők: László Márk (2), Jónás Ádám István (2), Ábrahám Gergely, Illés Márton Gábor, ill. Karda Norbert Arnold (4), Tiurikov Daniil (2), Borbát Márk (2)

A két győzelemig tartó párharc állása: 1-1

A mérkőzést követően Rusznyák Szilárd, a Lehel HC vezetőedzője így értékelte a látottakat: – A csapatunk egyik része lázas volt még tegnap, a másik része sérülten játszik egy ideje. Ennek ellenére egyetlen cél lobogott a szemünk előtt hogy haza vigyük a mindent eldöntő mérkőzést. Megtettük amiért jöttünk…és ez óriási csapatmunka eredménye (talán az első alkalom, hogy ennyire egybe voltak a srácok). Sokat hibáztunk a mérkőzésen de ez a szív győzelme volt. Le a kalappal mindenki előtt !A legfontosabb dolog még előttünk van. Szombaton be akarunk jutni a döntőbe! Köszönjük a szurkolóknak a támogatásukat!

Andersen Liga elődöntő 3. mérkőzés

április 6. szombat

18.00 óra: Lehel HC – FTC-Telekom

Jászberényi Jégcsarnok

Hajrá Lehel HC!

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?