Egyre nehezebb helyzetben a JFC

A hétvégi bajnoki fordulókat két győzelemmel és két vereséggel zárták a jászberényi csapatok. A JKSE kosarasai és a Lehel HC jégkorongozói győztek, míg a JFC labdarúgói és a Lehel HC U21-es jégkorongozói hazai pályán vesztettek. A JFC az újabb vereséggel egyre kilátástalanabb helyzetbe került a kiesés ellen folytatott küzdelemben.

Kosárlabda NB I/B piros csoport

A Vasas Akadémia elleni kupasikert követően – a legjobb 4 közé került a JKSE -, nem sok ideje maradt kosarasainknak a felkészülésre az Óbudai Kaszások ellen. A keddi igen kemény, hajtós mérkőzés fáradtságát két nap alatt kellett volna kipihenni Miljan Rakic fiainak, hiszen pénteken már az óbudaiak elleni bajnokin kellett jó eredményt elérniük.

Nos, ez sikerült is. Az első negyed felétől végig vezetve vágott vissza a JKSE az igen fájó, őszi vereségért. Ivosev Tamás, Olasz Ádám és Uros Rosic vezetésével már 20 pontnál nagyobb különbséggel is vezetett csapatunk, ám a záró játékrészben a vendégek három triplával nyitottak és sikerült egyszer-egyszer tíz pont alá is betekinteniük. A vége 12 pontos, megérdemelt jászberényi győzelem lett. Sportszerű, jó mérkőzésen, jó játékvezetés mellett sikerült a mieinknek megszerezni a fontos két bajnoki pontot.

JKSE – Óbudai Kaszások 92-80 (24-18, 26-13, 22-22, 20-27)

A JKSE pontszerzői: Ivosev Tamás 26/9, Olasz Ádám 20, Uros Rosic 18/12, Mester Márk 13/9, Dunai Zétény 9/6, Czirbus József 4, Meleg Károly 2

A JKSE jelenleg 11 győzelemmel és 9 vereséggel a hatodik a tabellán. Amennyiben az együttes a korábbról február 24-re halasztott DEAC U23 elleni hazai találkozóját 4 pontnál nagyobb különbséggel nyeri, úgy megelőzi a debrecenieket és az 5. helyre lép előre.

Labdarúgó NB III Keleti-csoport

A bajnokság 22. fordulójában a FACULTAS-Tiszafüredi VSE csapata ellen megyei rangadót játszott hazia pályán a Jászberényi FC. A kiesés elkerüléséért harcoló JFC nem tudta különösebben megnehezíteni a vendégek dolgát, akik már az első félidőben döntésre vitték a győzelemért járó 3 pont sorsát. Kétszer is betaláltak a hazai kapuba és 2-0-s előnnyel mehettek pihenőre. A második félidőben biztosan őrizte előnyét a tiszafüredi csapat, majd a 90. percben háromra növelték a különbséget a csapatok között. A JFC – bár új játékosokat is bevetett – nem tudta megszerezni a fontos 3 pontot, s így már 11 pont a gárda hátránya a már bennmaradó Kisvárda Master Good II-vel szemben.

Jászberényi FC – FACULTAS-Tiszafüredi VSE 0-3 (0-2)

A 22. forduló után a JFC a 19. helyen áll 16 ponttal, a 20 csapatos tabellán.

Jégkorong OB III Keleti-csoport

Győzelemmel zárta a bajnoki szezont a Lehel HC csapata. A HKB elleni, február 19-én lejátszott mérkőzésen, hazai jégen nyert 4-2-re az együttes.

A győzelmet az első harmadban alapozta meg a csapat. Igaz, a vezetést a vendégek szerezték meg, de a játékrész végén már 3-1-re a Lehel HC vezetett. Tóth Imre, Vas Milán és Oláh Márton találatával fordítottak hokisaink, akik helyzetét nehezítette, hogy eltiltás miatt Bathó András ezúttal nem léphetett jégre.

A második harmadban gyűrték egymást a csapatok, de újabb gól nem születtet. A záró húsz perc második felében a vendégek 3-2-re felzárkóztak, ám gyorsan jött Tóth Dávid gólja és kialakult a 4-2-es végeredmény

Lehel HC – HKB 4-2 (3-1, 0-0, 1-1)

Az OB III Keleti-csoport alapszakaszának végeredménye

  1. DVTK Jegesmedvék (44-24) 19
  2. HKB (47-37) 15
  3. Hargitai Farkasok (31-38) 10
  4. Zempléni Hiúzok (37-39) 9
  5. Lehel HC (25-46) 7

Jégkorong U21-es bajnokság B-csoport

A Lehel HC U21 február 19-én, vasárnap játszotta utolsó alapszakaszbeli mérkőzését. Jégkorongozóink a csoport élén álló UNI Győr-NEMAK HC ellen léptek jégre, s nem sikerült a papírformát felborítaniuk. A vendégek az első harmadban három gólt is szereztek, s ezt követően már nyugodtan korongozhattak. A második húsz perc 1-1-es eredménnyel zárult, majd a záró harmadot két góllal megnyerték a vendégek. Így alakult ki a 6-1-es vendég győzelem.

Lehel HC U21 – UNI Győr-NEMAK HC 1-6 (0-3, 1-1, 0-2)

A Lehel HC gólját Kuminka Zsombor szerezte.

Az alapszakaszból még két mérkőzés van hátra. Amennyiben azokon a papírforma érvényesül, úgy a Lehel HC U21 a 3. helyet szerzi meg az öt csapat vetélkedésében.

(Fotó: Gémesi Balázs)

 

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?