Két győzelem és egy pontot érő vereség

Majdnem tökéletes hétvégét zártak Nemzeti Bajnokságban szereplő labdajáték csapataink. A JFC labdarúgói és a JKSE kosarasai megnyerték bajnoki mérkőzésüket, míg a JVT röplabdázó hölgyei ugyan vereséget szenvedtek, de megszerezték első bajnoki pontjukat.

Időrendi sorrendben először szombaton a Jászberényi VT röplabdázói léptek pályára, mégpedig az Eötvös DSE vendégeként. A hazaiak 1, a mieink 0 ponttal várták idei utolsó bajnoki mérkőzésüket, amely számunkra nem indult jól. az első két szettet ugyanis megnyerték a házigazdák, s ekkor messze voltunk még a pontszerzéstől is. A harmadik szett hajrájáig vezettek Deme Gábor lányai, ám 24-nél utolérte őket a hazai alakulat. A következő két pont viszont a mieinké lett, s így folytatódhatott a találkozó. Mégpedig nem is akárhogyan. A negyedik felvonást is a lendületbe jött JVT nyerte, s ez már azt jelentette, hogy az együttes megszerezte első bajnoki pontját a 2021/2022-es bajnoki szezonban. A döntő játszmában 6:8-nál még nekünk állt a zászló, ám a folytatásban már csak hazai pontok születtek, s így a találkozót az Eötvös DSE nyerte 3:2-re.

Női röplabda NB I – 7. forduló

Eötvös DSE – Jászberényi VT 3:2 (18, 22, -24, -19, 8)

A találkozót követően Deme Gábor így értékelte a látottakat (forrás. jbrk.hu) – Az első két játszmában még friss volt az ellenfelünk, aztán viszont valamelyest elfáradt, illetve mi elkaptuk a fonalat. Sajnos a döntő játszmában, 8-6-os vezetés után nem tudtunk pontot szerezni – ekkor rossz állásban voltunk, illetve sok hibát követtünk el. Ennek ellenére becsülettel helyt álltunk és elégedett vagyok a lányokkal.

Az NB I-s női röplabdabajnokság állása a 7. forduló után:

  1. Gödöllői RC (21:4) 19
  2. MÁV Előre SC (20:5) 18
  3. TFSE (19:6) 17
  4. Budaörsi DSE (9:10) 9
  5. Kispest SE (10:18) 8
  6. CoreComm-VESC (6-16) 6
  7. Eötvös DSE (6:17) 3
  8. Jászberényi VT (2-21) 1

A Budaörsi DSE és az Eötvös DSE 1-1 mérkőzéssel kevesebbet játszott.

 

Labdarúgó NB III Keleti-csoport

Vasárnap meglehetősen szokatlan időpontban, 11 órakor kezdődött a DVTK – Jászberényi FC bajnoki labdarúgó mérkőzés a DVTK Edzőközpontjában. Igen mozgalmas, eseménydús első félidőt játszottak egymással a csapatok, hiszen 45 perc alatt 4 gól is született.

A 26. percben Szanku találatával a mieink szereztek vezetést (0-1), ám a 35. perceben Karika Balázs is betalált (1-1). Nem sokáig örülhettek az egyenlítésnek a hazaiak, hiszen a 37. percben Erdős Gábor révén ismét vezetést szerzett a JFC. A középkezdés után szinte azonnal jött az egyenlítés, büntetőből Makrai Gábor alakította 2-2-re az eredményt.

A második félidőben is adódtak helyzetek mindkét kapu előtt, melyekből egyet a mieinknek a 63. percben Aranyosi Mózes révén sikerült kihasználni, s így a JFC 3-2-re győzött és értékes 3 ponttal lett gazdagabb.

DVTK II. – Jászberényi FC 2-3 (2-2)

A 19. fordulóval befejeződött a bajnokság első szakasza. A Keleti-csoportot a Kazincbarcika vezeti 50 ponttal, a 46 pontos BKV Előre előtt. Harmadik a DEAC 42 ponttal. A Jászberényi FC az őszi szezont a 8. helyen zárta 29 megszerzett ponttal.

A csapatok még egy tavaszról előre hozott fordulót lejátszanak idén. A JFC december 5-én a törökszentmiklósiak vendégeként zárja az idei évet.

 

Férfi kosárlabda NB I piros csoport

A 10. fordulóban vasárnap este Nagykőrösön vendégszerepelt a JKSE csapata. A találkozó esélyesének a mieink számítottak és érvényesítették is a fiúk a papírformát, bár Várbíró Gergő és Chester Lewis betegség miatt még mindig nem állt Födi Sándor rendelkezésére.

Az első pillanattól magához ragadta a kezdeményezést a JKSE és végig vezetve, magabiztos játékkal szerezte meg hetedik bajnoki győzelmét az együttes. A mieink a játék minden elemében ellenfelük fölé nőttek, s csak az volt a kérdés, hogy elérik-e a 100 pontot, s milyen különbséggel nyerik meg a találkozót. Nos, meglett a 100 pont, s a különbség pedig 31-re nőtt a mérkőzés végére.

Nagykőrösi Sólymok KE – Jászberényi KSE 70-101 (16-28, 21-25, 11-28, 22-20)

A JKSE pontszerzői: Velkey János 26/9, Olasz Ádám 24, Miljan Rakic 12/3, Meleg Károly 10/6, Nagy Simon 10/6, Homoki Dobát 9, Rosic Uros 8/6, Fekete Dávid 2

A találkozót követően a vezetőedzők értékelték a látottakat (forrás: mkosz.hu):

Kovács Sándor, a Nagykőrösi Sólymok KE vezetőedzője: – Mivel először mindig a győztesnek gratulálok, most is ezt teszem. Gratulálok tehát a Jászberény csapatának, a játék minden elemében felülmúltak minket! Sem a támadásunk, sem a védekezésünk nem úgy működött, ahogy terveztük, mindkettőben csődöt mondtunk. Nagyon rossz volt kívülről látni a fiúkat, ahogy nyílt az olló, akkor már minden más tényezővel foglalkoztunk, és nem azt a csapat benyomását lehetett látni, amit eddig láttak a nézők. Azt gondolom, hogy nem tudtam kellően motiválni a srácokat, és most jelen pillanatban azt látom, hogy lehet nem is igazán én vagyok a megfelelő személy erre. De tesszük tovább a dolgunkat, és meglátjuk, hogy mit hoz a jövő. A következő fordulóban megyünk a Honvéd csapatához, nem a legjobb kilátásokkal nézünk a meccs elé. A Jászberénynek pedig további sok sikert kívánok!

Földi Sándor, a JKSE vezetőedzője: – Tartottam ettől a mérkőzéstől, mert a játékosok zömét ismerem, a meccseik felvételeit megnéztem, és ők egy öröm-kosárlabdát játszanak, élvezik a játékot és nagyon jól is olvassák azt. De odafigyeltünk a védekezésre, ebből születtek könnyű kosaraink, szépen járattuk a labdát, megtaláltuk egymást, és kidolgoztunk egy rakás ziccert. Sikerült nyernünk, aminek nagyon örülök, és köszönöm a sportszerű játékot az ellenfélnek!

Tíz forduló után a tabella élén a Bp. Honvéd áll (9 gy, 1 v), második a BKG Príma Akadémia (7 gy, 3 v), harmadik a Veszprémi Kosárlabda Kft. (7 gy, 3 v) és negyedik a JKSE (7gy, 3 v).

A bajnokság 11. fordulójában, december 4-én szombaton, a PVSK-CARGATE együttesét fogadják Olasz Ádámék. A találkozó 17.30 órakor a Bercsényi úti játékcsarnokban kezdődik.

Latest posts by Munkatársunk (see all)

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?