Egy lépés előre az új Zeneiskola megvalósulását jelentő úton

A volt Fecske Malom új épületszárnyánál a koporsófödém tetejének kivitelezése befejeződött, s ennek műszaki átadás-átvétele történt meg április 4-én délelőtt. Ezzel a Malom-projekt néven elhíresült, ma már Zeneiskola-projektként ismert beruházás egy kis lépéssel közelebb került a megvalósításához. Az állagmegóvás miatt mindenképpen szükséges volt az elvégzett munka, s remélhetőleg hamarosan elkészülnek a végleges tervek is, amint azt a helyszínen megtudhattuk.

– A koporsófödém kivitelezésének elkészítésére az önkormányzat a Tutti-Bau Kft.-vel kötött még a tavalyi évben vállalkozási szerződést. A kivitelezést, amely idén kezdődött el, megelőzte egy szakértői vizsgálat, amely az épület meglévő szerkezeteinek állapotát mérte fel. Ennek ismeretében indult el a kivitelezés. A Tutti-Bau Kft.  48 millió forintért vállalta a koporsófödém kivitelezését. A vállalkozó március közepére készre jelentett a munkát, s így a mai napon megtörténhet a műszaki átadás-átvétel – mondta Bató Andrea, a Jászberényi Polgármesteri Hivatal Városgazdálkodási Osztályának vezetője, aki Alvári Csaba főépítésznek adta át a szót. – Valójában arról van szó, hogy a födémszerkezet kivitelezése olyan szinten elindult, hogy megvolt a vasalás és az alátámasztó zsaluzat is. A vasalást természetesen ellenőriztettük, s ezt követően kezdődhetett a betonozás. Erre mindenképpen szükség volt, hiszen az időjárás kikezdhette volna hosszútávon a meglévő szerkezeteket. Most már legalábbis középtávra a csapadékvíz elleni védelem megoldódott. Ez a szerkezet pedig azért előnyös, mert alátámasztás nélkül képes a nagyfesztávolságú fedésre, lezárásra. Ezzel egy újabb lépést tettünk előre, hogy itt, ez a komplexum megvalósuljon – mondta Alvári Csaba

A műszaki átadás-átvételen ott volt Budai Lóránt polgármester és Balogh Béla alpolgármester is. A polgármester a főépítész által elmondottakhoz csatlakozva a következőket nyilatkozta:

– Ez egy nagyon fontos lépés volt előre, a beruházás megvalósításában. Merthogy ez nemcsak állagmegóvás – ami egyébként nagyon fontos -, hanem egy újabb fontos állomás afelé, hogy itt egy nagyszerű kulturális tér jöjjön létre. Az elmúlt évek kálváriáját Jászberényben már mindenki ismeri, ismerheti. A megvalósításhoz volt ígéretünk, támogatásunk, de valahogy, menetközben mindkettő elillant. Ettől függetlenül mi – ahogy ígértük – tesszük a dolgunkat, s az új zeneiskola tervezése is folyamatban van. Sajnos ebben a tervezésben a zeneiskola és a tankerület nem partner, elzárkóztak minden szakmai segítségtől. Ettől függetlenül a tervezés folyik, s abban bízok, hogy sikerült támogatást, pályázati forrást találni a kivitelezéshez, amely így elkezdődhet majd. Ezen dolgozunk, s remélem, hogy hamarosan még jobb hírekkel tudunk szolgálni.

fotó: DG

Vélemény, hozzászólás?