Több mint félmilliárdos fejlesztés a Konkoly Electro Kft.-nél

Három nap alatt kétszer is az érdeklődés középpontjába került a Konkoly Electro Kft. Április 3-án, a Város Napján rendezett díjátadó ünnepségen a cég az önkormányzat által adományozott Jászberény Város Mecénása díjat vehette át, majd április 5-én egy több mint félmilliárdos fejlesztés megvalósulását jelenthették be.

A szerda városi ünnepséget követően pénteken már a Konkoly Electro Fémnyomó úti telephelye volt egy újabb jeles esemény helyszíne. A Konkoly Electro Gyártó és Karbantartó Kft. 287,08 millió Ft feltételesen visszatérítendő támogatást nyert az Európai Unió és Magyarország Kormánya társfinanszírozásában a GINOP_PLUSZ-1.1.2-21 pályázati kiíráson. A 574,16 millió forintos összköltségvetésű fejlesztés keretében korszerű komplex vállalati fejlesztés került megvalósításra. A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósult meg. A közel 1 500 négyzetméteres csarnokbővítést, gépbeszerzést és jelentős informatikai fejlesztést magában foglaló beruházás átadóján megjelent György László, a gazdaságstratégiai feladatokban való szakmai közreműködésért és a Tanítsunk Magyarországért program koordinációjának ellátásáért felelős kormánybiztos és Budai Lóránt, Jászberény polgármestere is.

Köszöntőjében György László hangsúlyozta, hogy van Jászberényben egy vállalkozás, amely Magyar Multivá, Nemzeti Bajnokká válhat. Egy garázsból indult ez a vállalkozás, amely ma már cégépeket gyárt magyar tudással, magyar kreativitással.

– Nagy öröm számomra, hogy meg tudtuk győzni Konkoly Szabolcsot és csapatát arról. hogy ne a kisebb támogatási programot válassza, amely egyébként 70%-os támogatási intenzitást ígért, hanem a nagyobbat, amely ugyan csak 50%-os támogatást jelent és szigorúbbak a feltételei is. Utóbbi, a Magyar Multi Program keretében valósul meg ez a fejlesztés, amely ma átadásra kerül. Folyamatosan keressük azokat a vállalkozásokat, amelyek képesek lehetnek ebben a programban részt venni. Olyan cégből, mint a Konkoly Electro Kft, azért nincs olyan sok. A Magyar Multi Program keretében az elmúlt 3-4 évben 56 milliárd forintból 117 vállalkozást támogattunk. Ez a 117 vállalkozás kiutat jelenthet számunkra a közepes jövedelmű országok csapdájából. Mert a magyar vállalkozások esetén a profit is az országon belül marad, s a további fejlesztések alapja lehet. Egyébként az elmúlt három évben 20 ezer vállalkozást támogatott Magyarország Kormánya munkahelyvédő, munkahelyteremtő, beruházást támogató pályázati úton. Ez összesen 3 600 milliárd forintos támogatást jelentett a cégeknek. Ennek a támogatásnak 77%-át kapták a magyar mikro-, kis- és közepes vállalkozások, s ide tartozik a Konkoly Electro Kft. is – mondta György László, aki gratulált a most elkészült beruházáshoz, és annak a reményének adott hangot, hogy a fejlesztési folyamat itt nem ér véget és lesz még alkalma itt, ehhez hasonló eseményen részt venni.

Jászberény városa nevében Budai Lóránt polgármester mondott köszöntőt az ünnepi eseményen. Hangsúlyozta, hogy Konkoly Electro Kft. nemcsak a termelés, fejlesztés terén dicsekedhet szép eredményekkel, de a társadalmi kötelezettségvállalás terén is példát mutat. Az oktatás, a kultúra, a sport területén is lehetőségeikhez mérten mindent megtesznek, hogy szűkebb környezetük, a Jászság, Jászberény javát szolgálják.

– Gratulálok a Konkoly Electro Kft.-nek az újabb nagyszerű beruházás elkészültéhez, annak átadásához. További sikereket kívánok a cégnek, s köszönöm a város iránti elkötelezettségüket – mondta Budai Lóránt.

A Konkoly Electro Kft. eddig megtett útjáról, jelenlegi tevékenységéről Konkoly Szabolcs tulajdonos ügyvezető és Ondi Tamás ügyvezető tartott prezentációt.

Konkoly Electro Gyártó és Karbantartó Korlátolt Felelősségű Társaság

Alapítás éve: 2002

Székhely: 5100 Jászberény, Fémnyomó út 4.

Ügyvezető: Konkoly Szabolcs és Ondi Tamás

Iparágak, melyekben dolgoznak: autóipar, elektronikai ipar, vasútipar, háztartási gépipar, fogyasztási cikkek, orvostechnikai eszközök

Árbevétel (2023): 6 millió euro

Legnagyobb értékű projekt: 5 millió euro

Létszám: 70+

A Fémnyomó úti telephely építésének kezdete: 2019. Területe: 3 026 m2. Első ütemben épült: 440 m2 raktár. Első-második ütemben épült: 600 m2 iroda, 1 517 m2 gyártó terület. Harmadik ütemben épült: 767 m2 szerelde és daraboló. Negyedik ütemben épült: 690 m2 forgácsoló üzem.

A cég küldetése: Modern gyártási technológiákhoz biztosítunk eszközöket, amelyek tartósan a jövő fejlődését és generációját szolgálják.

(Konkoly Szabolcs, tulajdonos, ügyvezető)

 

Vélemény, hozzászólás?