Jászság Dinamikája Futónap

Társadalmi felelősségvállalás. Hangzatos szavak, szó se róla. A társadalmi felelősségvállalásban bízva egy februári napon került végleg a mondat végére felkiáltójel – kérdőjel helyett. Futóversenyt szervezünk!

Izgalmunk határtalan volt, amikor elkezdtünk „zsizsegni”, hogy mit és hogyan kell. A fő támogató, Konkoly Szabolcs döntése után tudtuk, hogy valamilyen versenyt akkor is szervezünk, ha senki nem áll mellénk. Bíztunk azonban a jászsági vállalkozókban, bíztunk a városi segítségben, bíztunk a Jászberényi Triatlon Egyesületben. Nem hiába!

Az álmunk az volt, hogy 500 ember hömpölyög körülöttünk, süt a nap, szól a zene és vidám gyerekek fogócskáznak a fűben. Több száz munkaórát, több megbeszélést és egyeztetést követően, rengeteg levél kiküldése és megválaszolása után pedig október 12-én reggel ott álltunk – azaz inkább pakoltunk – legalább ötven önkéntes segítővel, és izgatottan vártuk a közel ezer futót. 1000 futót! Ez egy olyan hatalmas szám, amire mindenki felemeli a fejét.

Közel félszáz jászsági támogatót sikerült magunk mellé állítanunk. Mindenki úgy és akkor segített, amiben tudott, vagy amiben a legjobb. Rá kellett jönnünk, hogy az emberek valóban jók, valóban szeretnek segíteni. Nekik köszönhetően rengeteg olyan elemet tudtunk az I. Jászság Dinamikája Futónapra megszervezni, ami nem általános egy kisvárosi futóversenyen. Több távra lehetett regisztrálni, hiszen célunk az volt, hogy minden korosztályt megszólítva fusson több generáció együtt. Chipes időmérés, egyedi befutóérem mindenkinek, hangosítás, fotófal, zsíros kenyér, zene, országosan ismert emberek garantálták, hogy remek versenyt bonyolítsunk le.

Csodás érzés volt látni az ovisokat, ahogy izgatottan toporognak a rajtnál. Csodás érzés volt látni, hogy a kisiskolások mindent beleadva küzdenek a győzelemért. Csodás érzés volt látni, ahogy a profi futók tökéletes technikával szelik a kilométereket, és mosolyognak a Konkoly Electro Kft. új telephelyén felállított fotópontnál.

Az eredményhirdetésnél 28 kategória összesen 84 futója állhatott fel a dobogóra és kapott mindenki kupát és ajándékot. Mi pedig boldogok voltunk, mert az emberek hömpölyögtek körülöttünk, sütött a nap, szólt a zene és vidám gyerekek fogócskáztak a fűben. A folytatás pedig garantált!

szerző: Konkoly – Szappanos Anett

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?