Diákolimpia országos döntőn ezüstérmes a Bercsényi

A Bercsényi Miklós Általános Iskola 3 grundbirkózó csapata is bejutott a diákolimpia országos döntőjébe, amit február második hétvégéjén rendeztek meg a Kozma István Birkózó Akadémián.
Nagyon népes mezőny nevezett idén a diákolimpia küzdelmeire, közel 200 csapat a 4 különböző korcsoportban, nemben. A bercsényiseknél csak a II. korcsoportos fiúk véreztek el az országos területi döntőn, a többi csapat bejutott az ország legjobb 14 csapata közé.
Az I. korcsoportos (2015.01.01. után születettek) lányok szép sorban vették az akadályokat, először a birkózókból álló Kazincbarcikát verték hatalmas csatában 5:2-re, majd a Berettyóújfalut 7:0-ra. A 4 közé jutásért az Érd volt a szenvedő fél (5:2), majd az elődöntőben a komplett birkózókkal felálló Dél-Zselic (4:3). A döntőben újra a Kazincbarcikával találkoztak a jászberényi lányok, és sajnos most azok a szoros győzelmek, amik a csoportban összejöttek, szoros vereségek lettek. Így a Pollack Mihály Általános Iskola mögött ezüstéremnek örülhettek a kis birkózó lányok, az országból 36 csapat közül lettek másodikok, hatalmas siker!
A II. korcsoportos (2013.01.01. után születettek) lányok is kitettek magukért, ebben a versenyszámban 45 csapat indult, Orosházán jutott be a Bercsényi a legjobb 14 csapat közé.A csoporton belül szoros mérkőzésen győzelem az Abony ellen (4:3), majd a Soltvadkert ellen (5:2), ezután viszont a Dél-Zselic (akik évek óta érmesek mind a fiúknál, mind a lányoknál, mindegyik versenyzőjük birkózó) szoros meccsen 4:3-ra győzött a Bercsényi ellen, így a 4 közé jutásért a miskolci Gyarmati várt a berényiekre, és sajnos győzött is simán (1:6). Az 5-8. helyért előbb győzelem a Tófej ellen (4:3), majd 4:3-as vereség az Érdtől azt eredményezte, hogy a hatodik helyen végeztek a lányok (45 csapat közül). A bajnok az a Dél-Zselic lett, akitől szoros meccsen 4:3-ra kapott ki a Bercsényi.
Az I. korcsoportos kisfiúk is nagyon nagyot küzdöttek, de sajnos a hagyományos birkózó iskolákkal nem bírtak. Szoros mérkőzéseken vereség a Mezőfalvától (3:4) és az Érdtől (2:5), így sajnos csak a 11. hely jutott, de ha azt nézzük, hogy ezt az eredményt 52 induló csapat közül érték el, nagyon dicséretes teljesítmény.
Rengeteg szülő is elkísérte a csapatokat, és volt nagyon büszke gyermekére, a csapatra, iskolájára.
Kiss Attila

 

 

 

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?