Az ország 6. legjobb futsal csapata a Bercsényi

Az elmúlt hétvégén rendezték meg Pécsen a IV. korcsoportos (2009.01.01. után születettek) futsal diákolimpia országos döntőt. 718 (!!!) csapat, iskola nevezett az országban, Pécsre már csak a legjobb 12 csapat jutott el, köztük a jászberényi Bercsényi is.

A pénteki sorsoláson Veszprémet és Egert kapta a jászberényi csapat, mely szinte kivétel nélkül a Tehetség SE játékosaira épült. Szombaton az első meccsen a Veszprém ellen nagyon koncentrált, jó játékkal 3:0-ra sikerült nyerni Járomi Zalán 3 góljával. A folytatásban az Egert kicsit döcögősebben 2:1-re múlták felül a bercsényisek (Maszlag-Csáki Dávid köszönt be kétszer). És mivel csoportelsők lettek, így egy kis szünet után szombat este játszottak újra, ezúttal már a legjobb 4 közé jutásért. A Nyíregyháza volt az ellenfél, két egyforma erejű, képességű csapat nézett farkasszemet egymással, és egyikük sem talált fogást a másikon, míg végül is 5 perccel a vége előtt egy fordított játékvezetői ítéletnek köszönhetően a Nyíregyháza egy kontrából betalált, és utána már meg tudta őrizni az egy gólos előnyét (0:1). Így vasárnap sajnos az 5-8. helyért folytatták a berényi fiúk, ahol először is a Kalocsát verték magabiztosan 3:1-re (Járomi Zalán 2, Maszlag-Csáki Dávid), majd következett az 5. helyért lévő meccs. Újra a Veszprém volt az ellenfél, akik sajnos most jobban játszottak, mint a csoportmeccsen. Ennek ellenére a Bercsényi 2:1-re vezetett (Vince Zoárd, Göcző Gergő), de sajnos a veszprémieknek volt két válaszuk, megfordították az állást. Az utolsó percben még büntetőhöz jutott a Bercsényi, de sajnos kimaradt a lehetőség (2:3), így a Bercsényi Miklós Általános Iskola csapata a 6. helyen fejezte be a küzdelmeket.
Idén a bercsényis futsalosok 17 mérkőzést játszottak, melyből 15-ször győztek és mindössze kettő 1 gólos vereség eredményezte azt, hogy a 6. helyen zártak, minden dicséretet megérdemelnek.
Csapattagok: Nagy Péter, Járomi Zalán, Maszlag-Csáki Dávid, Vince Zoárd, Göcző Gergő, Bacher Konrád, Szabó Bálint, Kovács-Gergely Csanád, Bathó Bálint, Csáki Noel, Borbás Máté, Horváth Kornél, Gál Benedek.
Testnevelő: Kiss Attila

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?