Országos döntőbe jutott a Bercsényi

A tavalyi sikeres szereplés után ismét bejutott az országos diákolimpiai döntőbe a JÁI Bercsényi Miklós Általános Iskolai Tagintézményének II. korcsoportos grundbirkózó fiú – és lánycsapata is.

Január 13-án rendezték Püspökladányban az országos területi elődöntőt ahol érdekelt volt a jászberényi iskola is mindkét nemben. Hét-hét csapat küzdött az érmekért, a bercsényis fiúk a csoportjukban 5:2-re verték Hajdúszoboszlót , majd 7:0-ra Karcagot és így csoportelsőként a Báránd ellen játszhattak a döntőbe jutásért. Ezt a meccset is sikerrel vették ( 5:2 ) , így a tavalyi év után újra döntőt vívhattak. Ez a meccs még simább volt mint az elődöntő, a Berettyóújfalut győzték le úgy, hogy mind a hét súlycsoportot megnyerték, így méltán kerülhetett a fiúk nyakába az aranyérem.

A lányok sem akartak elmaradni a fiúktól, ők is nekiveselkedtek ellenfeleiknek. A csoportban előbb 5:2-re verték Berettyóújfalut, majd óriási meccsen 2:3-ról 4:3-ra fordítva nyertek a püspökladányi Erőss Iskola csapata ellen. Azután – már továbbjutóként – kikaptak 5:2-re a szintén püspökladányi Petritelepi Iskola csapatától. A keresztjátékban viszont hatalmas mérkőzésen óriási csatában verték 4:3-ra a Földes csapatát, így a fiúk mellett ők is döntőt játszhattak. A döntőt pedig csak úgy, mint a fiúk, szintén simán 7:0-ra nyerték meg a karcagi Győrffy Iskola csapata ellen, így a fiúk után a lányok is aranyéremnek örülhettek és természetesen résztvevői lesznek a Miskolcon megrendezésre kerülő országos diákolimpiai döntőnek.

A lánycsapat tagjai : Busai Bori, Gulyás Flóra, Öztürk Aisa, Hajdú Petra, Kozma Laura, Szabó Kitti, Vas Rebeka, Lukács Luca és Benke Csilla.
A fiúcsapat tagjai : Orosz Marcell, Sárközi Olivér, Ruskó Milán, Széles Dávid, Palotai Zsombor, Muhari Zalán, Gál Kristóf, Farkas Dániel, Turjányi Márk, Baranyi Kristóf, Strunga József, Kökény Brendon, Balogh Donát, Vízi Kornél, Nagy Levente, Sárközi Csaba és Nagy Mátyás.

Testnevelő, felkészítő : Kiss Attila

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?