Bercsényis siker a grundbirkózó diákolimpián

A két évvel ezelőtti országos döntős érmek (bronzérem) és helyezések után, ezúttal Berettyóújfalun kellett kiharcolni a bercsényis birkózóknak az országos döntőbe jutást.

Négy csapattal érkeztek a berényi gyerekek az országos területi elődöntőre. Igaz kissé foghíjasan, mert több meghatározó versenyző nem tudott elutazni különböző okok miatt, ám ahogy mondani szokták, nincs tartalékos csapat, mindig az a legjobb, aki éppen a mérkőzésen szerepel.

A nehézségek ellenére szép sorban jöttek is a csapatgyőzelmek. Voltak könnyebb és nehezebb mérkőzések, s egy-egy vereség is becsúszott, de a célt, amiért elutaztak, azt elérték a fiatalok, hiszen mind a négy csapat bejutott a február közepén Budapesten megrendezendő országos döntőbe. Az I. korcsoportos (2013-2014-es születésű) lányok és a II. korcsoportos (2011-2012-es születésű) fiúk aranyéremmel, míg az I. korcsoportos fiúk és a II. korcsoportos lányok ezüstéremmel a nyakukban térhettek haza.

A sikeres csapatok tagjai

  1. korcsoportos lányok: Vasas Eliza, Balajti Bíborka, Kovács Natália, Sas Zsófia, Maszlag Csenge, Kis Bíborka, Szebenyi Noémi, Cseh-Lantos Alexandra, Sárközi Nóra
  2. korcsoportos lányok: Szabó Nóra, Baráth Viola, Mitiner Márta, Hangya Noémi, Molnár Zoé, Szabó Szófia, Lukács Berta
  3. korcsoportos fiúk: Sipos Leon, Versegi Ábel, Hudák Atilla, Kispál Demeter, Kékesi Merse, Kertész Gergő, Fülöp Zalán
  4. korcsoportos fiúk: Agócs Álmos, Szabó Zsombor, Fekete Milán, Csáki Noel, Béldi Botond, Boros Dávid, Nagy-Varga Viktor, Dóka Kende, Strunga Dávid

Testnevelő: Kiss Attila

 

 

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?