Országos diákolimpiai ezüstérmes a Bercsényi

A JÁI Bercsényi Miklós Általános Iskolai Tagintézményének II. korcsoportos ( 8-10 évesek ) fiú és lány grundbirkózó csapata is megnyerte az országos elődöntőt Püspökladányban , így részt vehetett a hétvégi veszprémi országos döntőben.

Hét különböző súlycsoportban zajlottak a csapatküzdelmek , a lányok először az orosházi csapatot verték óriási küzdelemben 4:3-ra , majd a Bakonycsernye csapatát szintén 4:3-ra , ezzel bejutottak a legjobb 3 csapat közé. Ott először vereséget szenvedtek a miskolciaktól, akik addig is magabiztosan verték összes ellenfelüket , de az ezüstéremért folyó csatában szintén 4:3 – ra verték a Püspökladányt , csakúgy mint az országos elődöntőben , ezzel megszerezték az országos diákolimpiai ezüstérmet. Kiemelkedőt nyújtott a 24 kilósak mezőnyében Busai Bori és a 45+ – os Molnár Dóra , akik valamennyi mérkőzésüket megnyerték , így segítve ezzel a csapatot az ezüstéremhez, de minden dicséretet megérdemel az összes lány , a legfontosabb pillanatokban tett hozzá mindenki a sikerhez.

A fiúknál borzasztóan erős mezőny gyűlt össze az országos döntőre , a csoporton belül sajnos a Miskolctól és az Érdtől is sima vereséget szenvedtek a jászberényi fiúk , míg a Tófejtől hatalmas küzdelem után kaptak ki 4:3-ra , ezáltal csak a 10-12-ik helyért küzdhettek a későbbiekben. Itt előbb a Bakonycsernyét verték 5:2-re , majd kikaptak az Orosházától szintén 5:2re és így  a 11. helyen végeztek.

A grundbirkózás régebben nagy népszerűségnek örvendett Jászberényben , remélhetőleg ez a nagy siker ismét visszahozza ezt városunkban.

Az országos diákolimpiai ezüstérmes lánycsapat névsora : Busai Bori , Dóka Angelika , Fehér Lara , Szabó Kinga , Farkas Csenge , Kozma Laura , Farkas Fanni , Dobos Sára , Molnár Dóra , Sárközi Dóra. Testnevelők : Kiss Attila, Ágnecz László.

A fiúcsapat névsora : Sárközi Olivér , Bathó Bálint , Halász Gergő , Ruskó Milán , Muhari Zalán , Balajti Gábor , Nagy Marcell , Nagy Levente , Vízi Kornél , Német Ákos , Molnár Martin. Testnevelők : Kiss Attila , Ágnecz László.

Latest posts by Munkatársunk (see all)

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?