Jó játékkal megérdemelt győzelem a fótiak ellen

Az NB I/B-s felnőtt férfi kosárlabdabajnokság piros csoportjának 9. fordulójában a JKSE a PHOENIX-MT Fót együttesét fogadta november 19-én, vasárnap délután a Bercsényi úti játékcsarnokban. A vendégek négy egymásutáni győzelemmel a tarsolyukban érkeztek hozzánk, míg a mieink négy vereség után szerettek volna javítani. Nos, akik kilátogattak a találkozóra, azok egy sportszerű, remek találkozót tekinthettek meg, melynek végén a mieink örülhettek a győzelemért járó két pontnak.

Egy önbizalommal teli Fót érkezett vasárnap délután Jászberénybe, hogy sorozatban megszerezze ötödik bajnoki győzelmét. A mieink pedig négy vereség után szerettek volna ismét visszatalálni a győztes útra. Az biztos volt, hogy egyik vagy másik csapat sorozata ezen a délután véget ér.

A találkozó külön érdekessége volt, hogy a két vezetőedző egykoron a JKSE NB I/B-t megnyerő legendás csapatában együtt pattogtatta a labdát, most pedig egymást szerették volna legyőzni. A vendégek keretében természetesen ott volt Kinney, aki korábban Jászberényben is bizonyította, hogy milyen jó kosárlabdázó. No, és pályára lépett a fótiaknál az egykoron sokszoros válogatott Juhos Levente is, akinek a pályafutását sok sérülés keresztezte, de most egészséges és ezt bizonyította a Bercsényi játékcsarnokban is. A palánk alatt ő volt az úr, összesen 20 (!) lepettanót szedett le a 40 perc alatt és 44-es teljesítményindexével a mezőny legjobbja volt. Hogy ez sem volt elég a győzelemhez? Nos, ez a nagyszerűen küzdő és játszó berényi fiúknak köszönhető. Pedig az egyéb gondok mellett ezúttal többeknek betegséggel is meg kellett küzdeni a mérkőzésre készülvén. Dékány Imre nem is tudta vállalni a játékot, s Dunai Zétény, valamint Oroszi Bence sem volt top állapotban, de ők így is pályára léptek, hogy segítsék csapatukat.

Bár az első tripla miénk volt (3-0), az első negyedben inkább a vendégek akarat érvényesült. Öt perc játék után 9-11 volt az eredmény, majd több ponttal is elhúztak a fótiak, de szerencsére a játékrész hajrájában a mieinknek sikerült 2 pontra felzárkóznia (25-27). A második negyed is kiegyenlített játékot és nagy küzdelmet hozott. Felváltva estek a kosarak, s Kucsoráéknak az utolsó pillanatokban sikerült átvenni a vezetést (53-52). Vezethettünk volna több ponttal is, de több büntetőt is kihagytak játékosaink. Egyébként a statisztika is azt mutatta, hogy egyenlő felek küzdenek a pályán a győzelemért.

A nagyszünetet követően a harmadik 10 perc óriási változást hozott a játékban. Míg a mieink támadásban és védekezésben is hozták az első félidei teljesítményüket, addig a vendégek nagyon sokat hibáztak. Rendre célt tévesztettek dobásaik, s így nyílni kezdett az olló a csapatok között. A fótiak mindössze 7 pontig jutottak a harmadik negyedben, s ez döntőnek bizonyult.

A záró játékrészben a vendégek mindet egy lapra feltéve kezdtek rohamozni és 7 pontra csökkentették hátrányukat, ám ekkor fél perc alatt két tripla is a gyűrűjükben landolt, s innen már nem volt számukra visszaút. A JKSE szurkolók nagy ovációja közepette a csereként pályára lépő Német Ákos szerezte büntetőből a mieink 100. pontját.

A JKSE valamennyi pályára lépett játékosa hozzá tudott tenni csapata eredményes játékához, s ez a jó játékot, egy nagyszerű győzelmet ért. A mieinknél a jók közül is kiemelkedett Santaiago Jordan, Kucsora Csaba, Meleg Károly és Boka-Magó Áron, míg a vendégeknél Juhos Levente és Kinney Jr. James nyújtotta a legjobb teljesítményt.

Sportszerű. jó mérkőzés volt, melyet a bírói hármas – Varga-Záray Katalin, Földi László és Drenyovszki Dániel – végig jól kézben tartott.

JKSE – PHOENIX-MT Fót102-86

Jászberényi KSE: Santiago 21/6, Boka-Magó 17/9, Kucsora 23/12, Meleg 16/6, Rátvay 10. Cs: Mester 6/3, Horváth N. 4, Oroszi 3/3, Német 2, Dunai -, Pilinszki -.

PHOENIX-MT Fót: Kinney 19/6, Tichov 5, Richter 8/6, Markovics 12/3, Juhos 26/3. Cs: Varga B. 12/3, Tóth Z. 4, Kékesi -, Bálint -, Békési -, Szabó N. -.

A találkozót követően a vezetőedzők így értékelték a látottakat:

Puskás Artúr, a JKSE vezetőedzője: – Óriási gratuláció jár a srácoknak. Abban a helyzetben, amiben most mi vagyunk, szerintem ez egyrészt lélekemelő, másrészt lehet, hogy sorsfordító győzelem volt. Külön köszönettel tartozom Dunai Zéténynek és Oroszi Bencének, akik betegen vállalták a szereplést. Bár számszakilag nem ők tették hozzá a legtöbbet a győzelemhez, de nagyon fontos volt, hogy a csapat rendelkezésére álltak és így tudtak segíteni. A Fót nagyon jó csapat, s négy győzelem után érkeztek hozzánk magabiztosan, kiváló játékosokkal. Ez is emeli a győzelmünk értékét ebben a nagyon szoros bajnokságban. Dolgozunk tovább, s reméljük, hogy közben a problémáink kiegyenesednek majd. Próbálunk azzal foglalkozni, amire ráhatásunk van, és bízunk a szebb jövőben.

Surmann Gábor, a PHOENIX-MT Főt vezetőedzője: – Gratulálok mindenekelőtt a Jászberénynek, a győzelmük megérdemelt. Sajnálatos módon minket elvitt egy rossz irányba az előző pár hét eredményes játéka, amit egyelőre nem is tudok hova tenni. Védekezésünk egy kenguru csapat szintjével volt egyenlő. Egy-egy védekezésünk pedig egyenesen szégyenletesre sikeredett. Támadásban a 86 dobott pont ellenére sokszor beragadt a labda és indokolatlanul a „hero” üzemmódot erőltettük, pont akkor, amikor nem kellett volna. Nagyon remélem, hogy ezzel a „pofonnal” vissza szállunk majd a földre. Ezt a vereséget az említett okok miatt magamra vállalom, valamint úgy néz ki, én nem hangsúlyoztam eleget a srácoknak, hogy nem fog az ölünkbe hullani csak úgy magától az újabb győzelem. Tragédia nincs, de mindenképpen intő jel volt a mai, hogy nem szabad megelégedni egy-egy siker után. Mindig több és több kell… mindezt pedig szerényen, alázatosan. Ettől függetlenül ez a csapat is az enyém, ilyenkor is ugyanolyan büszkén vállalom őket. Voltak egyébként, akik odatették magukat ma is, nekik köszönöm. Ahogy annak az ötösnek is, aki nagyot küzdve visszajött még látótávolságon belülre, hiszen -7-nél még labdánk volt, hogy tovább csökkentsük a hátrányunkat. Azonban a két egymást követően bekapott tripla megpecsételte a sorsunkat az amúgy is kiválóan célzó hazaiakkal szemben. Vissza fogunk térni a normál kerékvágásba, és jövő héten már bízom benne, hogy a jobbik arcunkat fogjuk mutatni. Köszönöm végül a szimpatizánsainknak a helyszíni bíztatást. Rajtuk ma sem múlott!

A 9. forduló további eredményei:

Ceglédi KE – DEAC U23 92-82

Vasas Akadémia – TF-BP 88-85

Újbuda MAFC – Hübner Nyíregyháza 92-73

Budafok- – Óbudai Kaszások 93-72

Salgótarjáni KSE – BKG Príma Akadémia 66-78

PVSK-VEOLIA – MEAFC Miskolc 115-74

Az NB I/B piros csoport állása a 9. fordulót követően:

  1. PVSK-VEOLIA 9 gy 0 v
  2. Vasas Akadémia 9 gy 0 v
  3. BKG Príma Akadémia 8 gy 1 v
  4. Újbuda MAFC 7 gy 2 v
  5. PHOENIX-MT Fót 5 gy 4 v
  6. MEAFC-Miskolc 5 gy 4 v
  7. JKSE 4 gy 5 v
  8. Salgótarjáni KSE 3 gy 6 v
  9. Ceglédi KE 3 gy 6 v
  10. Óbudai Kaszások 3 gy 6 v
  11. DEAC U23 2 gy 7 v
  12. Budafok 2 gy 7 v
  13. TF-BP 2 gy 7 v
  14. HÜBNER-Nyíregyháza BS 1 gy 8 v

A 10. fordulóban a JKSE az Újbuda MAFC csapatát fogadja

  1. forduló – november 23. csütörtök

17.00 óra: JKSE – Újbuda MAFC

Bercsényi úti játékcsarnok

Hajrá JKSE!

 

Fotó: Gémesi Balázs

 

 

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?