Kezdődik a kosárlabda szezon: JKSE – Nagykőrös

A mai napon (szeptember 23-án, pénteken) három mérkőzéssel megkezdődik a 2022/2023-as szezon a felnőtt férfi kosárlabda NB I/B piros csoportjában, ahol a Jászberényi KSE is szerepel. Miljan Rakic fiai az első fordulóban hazai pályán fogadják a Nagykőrösi Sólymok KE csapatát.

A ceglédiek ellen, az elmúlt hét végén – zárta a felkészülési mérkőzések sorát a Jászberényi KSE együttese. Az újonc ellen 10 pontos győzelmet aratott Miljan Rakic legénysége, amely helyenként már bajnoki formát mutatott a találkozón. Persze a felkészülési mérkőzések eredményéből sok következtetést nem lehet levonni, de az biztos, hogy a JKSE idén is a piros csoport meghatározó csapatai közé tartozik majd. Erre azért van jó esély, mert a csapat magja nagyrészt egyben maradt.

Nebojsa Dukic, Chester Lewis Nagy Simon, Várbíró Gergő és Fekete Dávid távozott, s az idei szezont idegenlégiós nélkül kezdi majd csapatunk. Czirbus József viszont ismét visszatért Jászberénybe és érkezett a Nagykőrösi Sólymok KE csapatától Mester Márk is. A felnőtt kerettel készül három sajátnevelésű fiatal: Fodor Botond, Kocza Bendegúz és Lékó Konrád. A ceglédiek elleni gyakorló mérkőzésen pályára lépett a mieinknél Csík Richárd is, de az irányító poszton bevethető játékosnak még nincs aláírt szerződése, így a nagykőrösiek ellen nem lesz ott a JKSE keretében.

A 2022/2023-as bajnoki szezont ugyanis a mai napon a Nagykőrösi Sólymok KE ellen kezdi a JKSE. A tavalyi szezonban az alapszakaszt a mieink a második, a nagykőrösiek a 10. helyen zárták. A két csapat egymás elleni találkozóin biztos jászberényi győzelmek születtek.

Jászberényi KSE – Nagykőrösi Sólymok KE 96-62 (32-16, 24-17, 20-12, 20-17)

Legjobb pontszerzők: Homoki Donát 32, Olasz Ádám 21 ill. Lakosa Ákos 15, Molnár Bence 14

Legjobb pontszerzők: Molnár Miklós 14, Timkó Norbert 12 ill. Velkey János 26, Olasz Ádám 24

A JKSE ellen debütál bajnoki mérkőzésen a vendégek új vezetőedzője Puszta Dávid, aki a következőket mondta a nagykőrösiek Facebook oldalán a jászberényi mérkőzésről:

– Szeretnénk egy jó iramú és jó hangulatú nyitó mérkőzést játszani! Megalkuvást nem tűrő játékkal, alakuló csapategységünket tovább erősíteni, fókuszálni azokra a taktikai és játékelemekre, amelyeket gyakoroltunk, és amivel készültünk erre a meccsre, s a lehető legjobban felépíteni a csapat egységét támadásban és védekezésben.

Mi pedig azt reméljük, hogy a tavalyihoz hasonlóan idén is legyőzzük a nagykőrösieket. Ehhez persze jó játékra és szurkolóink támogatására is szükség lesz.

szeptember 23. – péntek

17.00 óra: Jászberényi KSE – Nagykőrösi Sólymok KE

Bercsényi úti játékcsarnok

A férfi felnőtt kosárlabda NB I/B piros csoport 1. fordulójának további mérkőzései:

szeptember 23. – péntek

18.00 óra: PVSK-VEOLIA – TF-BP

18.00 óra: Salgótarjáni KSE – DEAC U23

szeptember 24. – szombat

16.45 óra: Óbudai Kaszások – Vasas Akadémia

18.00 óra: Veszprémi Kosárlabda Klub – MAFC

19.00 óra: NKA Pécs – Ceglédi KE

szeptember 25. – vasárnap

15.30 óra: BKG Príma Akadémia – PHOENIX-MT Fót

Hajrá JKSE!

 

 

 

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?