Győzelemmel kezdte az új szezont a JKSE

Három mérkőzéssel megkezdődött a pontvadászat, szeptember 23-án pénteken, a felnőtt férfi NB I/B-s kosárlabdabajnokság piros csoportjában, ahol a Jászberényi KSE is szerepel. A nyitó fordulóban a JKSE hazai pályán a Nagykőrösi Sólymok KE együttesét fogadta, s győzte le az előzetes papírformának megfelelően.

A tavalyi szezonban mindkétszer biztosan győzte le a JKSE a nagykőrösieket, s mivel egyik csapatban sem történt sok változás, így most is a mieink számítottak esélyesnek. Ennek ellenére 0-6-ná, a találkozó 3. percében Miljan Rakicnak kellett időt kérni. Ez hatott, s a negyed közepén már hol az egyik, hol a másik csapat vezetett 1-1 ponttal. A játérész második felében javult a mieink játéka és 21-17-re vezettünk, majd egy utolsó pillanatos triplával a vendégek 21-20-ra alakították az eredményt. Sportszerű volt küzdelem, de mindkét oldalon sok volt a hiba az első 10 percben, amelyik a vártnál szorosabban alakult. A második negyedben már szigorúbban védekeztek a mieink, s csak 14 pontot engedélyeztek ellenfelüknek. Támadásban is pontosabbak voltunk, s így a félidő végére 12 pont volt a különbség a két gárda között (46-34).

A nagyszünetet követően sem változott a játék képe. A vendégek dicséretesen küzdöttek, s egy pillanatra sem adták meg magukat. Így pedig csak öt ponttal nőtt a mieink előnye a 30. perc végére (69-54). A záró tíz perc elején úgy tűnt, hogy most is meglesz a 30 pontos különbség a találkozó végére a két csapat között, ám a nagykőrösiek – az őket elkísérő szurkolók nem kis örömére – mindig visszakapaszkodtak -20 környékére. A negyed második felében már egyik csapat sem védekezett igazán jól és potyogtak a kosarak. A mieinknél pályára lépett az utolsó 2 percben a két sajátnevelésű fiatal, Lékó Konrád és Fodor Botond is.

Az látszott a találkozón, hogy a mieink messze vannak még a topformájuktól, de az idény eleji forma is elég volt a szimpatikus és jól küzdő nagykőrösi csapat legyőzéséhez. Várhatóan a második fordulóban már jóval nehezebb dolga lesz a fiúknak a BKG Príma Akadémiát idegenben legyőző fótiak otthonában.

JKSE – Nagykőrösi Sólymok KE 96-77 (21-20, 25-14, 23-19, 27-24)

A JKSE pontszerzői: Velkey János 19/9, Meleg Károly 17/9, Kucsora Csaba 14/6, Uros Rosic 13/9, Olasz Ádám 12, Mester Márk 9/3, Czirbus József 6, Homoki Donát 6

A találkozót követően a vezetőedzők az alábbiak szerint értékelték a mérkőzésen látottakat:

Miljan Rakic, a JKSE vezetőedzője: A szezon első bajnokija mindig nehéz mérkőzés. Nem volt anyagunk az ellenfélről, nem tudtunk igazán készülni rájuk. Ennek ellenére az első pár perc után végig kezünkben tartottuk a játék irányítását. Még van mit javítani a csapatjátékunkon, de ez természetes, hiszen nem vagyunk még topformában. Ezzel együtt gratulálok játékosaimnak, mert megérdemelt győzelmet arattunk. Fogunk ennél még sokkal jobban is játszani. Gratulálok a nagykőrösieknek, mert amennyire csak tudták, megnehezítették a dolgunkat.

Puszta Dávid, a Nagykőrösi Sólymok KE vezetőedzője: – Bár vereséget szenvedtünk, elégedett vagyok a fiúkkal, mert nagy szívvel, harcosan játszottak, s egy pillanatra sem adták fel a küzdelmet. Annak is örülök, hogy sok olyan játékelemet végre tudtak hajtani, amelyeket edzéseken gyakoroltunk. Gratulálok a Jászberénynek a győzelemhez, de büszkén jöhettünk le ma mi is a pályáról, mert egy nagyon erős ellenfél ellen idegenben sem vallottunk szégyent.

Az 1. forduló további eredményei:

Salgótarjáni KSE – DEAC U23 72-74

PVSK-VEOLIA – TF-BP 101-53

Óbudai Kaszások – Vasas Akadémia 64-74

Veszprémi Kosárlabda Klub – MAFC 66-99

NKA Pécs – Ceglédi KE 93-71

BKG Príma Akadémia – PHOENIX-MT Fót 87-97

A 2. forduló menetrendje:

október 1.

17.30 óra: MAFC – Salgótarjáni KSE

18.00 óra: Veszprémi Kosárlabda Klub – Óbudai Kaszások

18.00 óra: PVSK-VEOLIA – Nagykőrösi Sólymok KE

18.30 óra: Vasas Akadémia – NKA Pécs

október 2.

16.00 óra: DEAC U23 – BKG Príma Akadémia

17.00 óra: PHOENIX-MT Fót – Jászberényi KSE

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?