Ilinyi Terep OB aranyak

Szeptember utolsó hétvégéjén zárult a triatlonosok ez évi versenyidénye, a sorozatot a Terepduatlon Országos Bajnokság futamainak megmérettetésén fejezték be, a Jászberényi Triatlon Sportegyesület versenyzői.

Egy parányi, domboktól övezett kis völgyben elhelyezkedő nógrádi falu, Iliny volt a helyszíne a Földrengető terepes versengésnek, ahol minden futamban rajtolt jászTRI-s induló. A duatlon (futás, kerékpár, futás) teljesértékű részsportága a triatlonnak, de terepen egészen más így versenyezni, összetettebb, nehezebb. A változatos terepviszonyok egészen más izom- és agymunkát követelnek meg, de színesebb élményt ad. A Cserhát lankáin megterhelő viadal kerekedett, kemény szintes pályát kellett teljesíteni mind futva, mind hegyikerékpárral, ami kihívást jelentett a versenyzőknek.

Mindenki a legjobbat igyekezett kihozni magából,  a szezon utolsó Országos Bajnokságán és ennek meg is lett az eredménye. A korosztályos dobogó harmadik fokára állhatott, Vas Ádám az újonc 2-es fiúk között, Nyíri Bernadett, első terep versenyén, a második helyet szerzett, a gyermek lányoknál.

A nagyok versenyszámában együtt indult a mezőny, nők a férfiakkal, ifiktől a veteránokig mindenki, a 4 km futásból 14 km terepkerékpározásból és 2 km futásból álló táv teljesítésére. Ez remekül sikerült a jászberényi versenyzőknek, hiszen Baran Alexandra a nők között, abszolútban a második helyen ért célba, ami kategóriájában, a szenior1-ben aranyat ért, és az Országos Bajnoki címet. A férfiak között, a több évtizedes terepes tapasztalatokkal rendelkező Demeter Gábor, végig fej-fej mellett haladva küzdött, korosztályos ellenfelével, akit a végén lendületes futással győzött le, és szerezte meg a szenior3-as kategóriában az aranyat és az Országos Bajnoki címét.

Baran Alexandra az abszolút dobogón, ( jobbról a harmadik)

 

Demeter Gábor (középen) a szenior3 dobogón

 

 

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?