Egy újabb esély elszállt

Az eredetileg tervezettnél tíz nappal korábban, szombaton megkezdte az NB I A-csoportos férfi kosárlabda-bajnokság alsóházi rájátszását a Jászberényi KSE csapata. A kaposvári vendégjáték vereséggel zárult is tovább csökkentek csapatunk bennmaradási esélyei.

Az alsóházi rájátszásban tíz mérkőzés vár minden csapatra, azaz az öt gárda oda-vissza megmérkőzik egymással. Mivel a mieink lemaradása 4 győzelemnyi, a már bennmaradó helyen álló zalaegerszegiekkel szemben, a Patai-csapat a folytatásban igen nehéz helyzetbe került.

Az esélyeink pedig tovább romlottak a szombati mérkőzést követően, hiszen egykori edzőnk, Lazics mester csapata semmit sem bízott a véletlenre, s biztosan tartotta otthon a két bajnoki pontot. Nálunk már nem volt ott a keretben James Edwin Kinney, akivel a találkozót megelőzően bontott szerződést a JKSE.

Sajnos a találkozó nem úgy alakult, ahogy szerettük volna. A kaposváriak az első percektől kezdve kezükben tartották a játék irányítását és közepes teljesítménnyel is simán nyerték meg az összecsapást. Egy “életéért” harcoló csapat esetében a 21 (!) eladott labda azt bizonyítja, hogy nem működött a csapatjáték. A dobószázalékunk is jelentősen elmaradt attól, amivel mérkőzést lehet nyerni, s így nem maradt más hátra, mint a találkozó végén gratulálni az ellenfélnek. Akik viszont megérdemlik a dicséretet, hiszen az egykori berényi mester, Nikola Lazics érkezése óta megtáltosodtak és jó esélyük van, hogy a szezon végén a 9. Helyen zárják a bajnokságot.

Nekünk pedig egy esélyünk ismét elszállt, s bár a mondás úgy tartja, hogy a remény hal meg utoljára, lassan lecsengenek az utolsó perceink is az NB I A-csoportjában. Még 9 mérkőzésünk van a szezonból, s ha mind megnyernénk, lehet az sem lenne elegendő a bennmaradáshoz. Ezzel együtt a játékosoknak meg kellene érteniük, hogy legalább önbecsülésük miatt is ki kellene tenni szívüket-lelküket a pályán ezeken a sorsdöntő mérkőzéseken. Mert akarat, elszántság, lelkesedés nélkül nincs eredmény.

Kaposvári KK – Jászberényi KSE 78-63 (22-15, 14-14, 23-16, 19-18)

Kaposvári KK: Curry 7, Krnjajski 2, Miliszalvjevics 19/3, Rivers 15/9, Allen 28. Cserék: Takács -,Puska -, Plézer -, Baki -, Bogdán -, Hendlein 7/3.

Jászberényi KSE: Garrett 15/9, Coleman 18/3, Brbaklics 7/3, Williams 4, Filipovic 1. Cserék: Ruják -, Füzi -, Katona -, Czirbus 4/3, Primorac 14.

A játéknap másik mérkőzésének eredménye:

OSE-Lions – Duna Aszfalt DTKH-Kecskemét 76-77 (26-23, 22-21, 11-20, 17-13)

Az alsóházi rájátszás állása:

  1. Kaposvári KK 12 gy 15 v
  2. PVSK-VEOLIA 11 gy 15
  3. Duna Aszfalt DTKH-Kecskemét 11 gy 16 v
  4. OSE-Lions 10 gy 17 v
  5. Zalakerámia ZTE KK 6 gy 20 v
  6. Jászberényi KS 2 gy 25 v

A JKSE legközelebb, április 14-én a kecskemétiek vendége lesz.

Szántai Tibor

 

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?