Szettet nyertünk, pontot nem

Az NB I-es női röplabdabajnokság alsóházi rájátszásának harmadik fordulójában a Jászberényi VT a DSZC-Eötvös DSE, Derecske csapatát fogadta a szombati játéknapon. A találkozó a papírformának megfelelően alakult, a vendégek mindhárom pontot elvitték Jászberényből.

A találkozó első szettjében egyértelműen a vendégek akarata érvényesült, a mieink nem tudták különösebben megnehezíteni a derecskeiek dolgát, akik csak 13 pontot engedélyeztek a mieink számára. (13-25). A második játszmában azután minden másként alakult. Feljavult a Deme-csapat játéka, míg a vendégek elbizonytalanodtak. Csak időnként sikerült felzárkózni ellenfelünknek, de a játék irányítását nem adta ki kezéből csapatunk. Ennek meg is lett az eredménye, hiszen 25-19-re miénk lett az a szett. A folytatásban a vendégek ismét az első szettben mutatott játékukkal rukkoltak elő, s nem adtak több esélyt a fiatal berényi csapatnak.

Jászberény VT – DSZC-Eötvös DSE 1:3 (-13, 19, -19, -16)

Jászberény VT: Nagy 11, Sléder 10, Csabai 9, Csiki Aliz, Kocsmár  6, Juhász . Liberók: Mizsei, Lagzi-Kovács. Cserék: Berényi 4, Sándor , Imre 1, Hajdu 3.

Vezetőedző: Deme Gábor.

DSZC-Eötvös DSE: Vaida 22, Fehér A. 9, Takács D.  4, Máté 15, Victoria Paige 13, Tóth . Liberó: Fehérvári. Cserék: Béni, Korompay .

Vezetőedző: Szombathy András.

 A találkozót követően a Jászberényi VT honlapján az edzők így értékelték a látottakat:

Deme Gábor , a JVT vezetőedzője:Készültünk az ellenfél legjobb játékosára, Vaida Beátára, de ő ebből a mezőnyből kiemelkedik. Meggyőződésem, hogy ha a negyedik szettben nem jött volna össze neki ilyen hosszú nyitássorozat, még szorosabb lehetett volna a mérkőzés. Még mindig sok nyitást rontunk és tesszük ezt sokszor rossz időben. De küzdöttünk, helyenként jól játszottunk és a jobb erőből álló Eötvös ellen nyertünk egy szettet. Meg vagyok elégedve, bár jó lenne a sok hibát kijavítani. Most kapnak két nap pihenőt a lányok, de a jövő szombati, pécsi meccs nagyon fontos lesz a számunkra.

Szombathy András, a DSZC-Eötvös DSE, Derecske vezetőedzője: – A második játszmában az első labdamenettől kezdve többször rossz döntést hoztunk. Ekkor nagyon felhoztuk a hazai csapatot és ettől görcsössé váltunk és ezt a szettet nagyon megérdemelten nyerte meg a Jászberény. A harmadik játszmától igyekeztünk visszaállni, de már nem volt olyan a játékunk, mint amilyen az első játékrészben volt. Kiszenvedett volt ez a győzelmünk, de számunkra az volt a lényeg, hogy mostanra biztossá vált a bennmaradásunk. Egyesületünk 25 éves fennállása során most először tudtuk megőrizni az NB I-es tagságunkat – eddig kétszer próbálkoztunk ezzel sikertelenül.Az űrlap alja

A játéknap másik mérkőzésének eredménye:

PTE-PEAC – Budaörsi DSE 0-3

Az NB I női röplabdabajnokság alsóházi rájátszásának állása a 4. forduló után:

  1. Budaörsi DSE (12-0) 12
  2. DSZC-Eötvös DSE, Derecske (9-5) 9
  3. Jászberényi VT (4-9) 3
  4. PTE-PEAC (1-12) 0

Az 5. forduló párosítása

április 10. – szombat

13.00 óra: PTE-PEAC – Jászberényi VT

19.00 óra: Budaörsi DSE – DSZC-Eötvös DSE, Derecske

Szántai Tibor

Latest posts by Munkatársunk (see all)

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?