Elődöntőben a JKSE – az NKA Pécs a következő ellenfél

A felnőtt férfi kosárlabda NB I/B piros csoportjában a rájátszás első fordulóját teljesítik a csapatok. Három párban már a harmadik mérkőzést követően eldőlt a párharc, s a magasabban rangsorolt csapatok jutottak az elődöntőbe, köztük a JKSE is, az április 12-én játszott mérkőzésen. A negyedik kiadó helyért a BKG Príma Akadémia – Vasas Akadémia párharc még zajlik.

A hosszabbításos veszprémi sikerével megteremtette a söprés lehetőségét a JKSE a Veszprémi Kosárlabda Kft. ellen. Ehhez harmadszor is le kellett győzni ellenfelét a Földi-csapatnak, ami sikerült is. A vendégek persze ezúttal sem adták könnyen a bőrüket, s az első félidő végén még egy ponttal vezettek (47-48).

Azután jött egy varázslatos negyed, amelyben a mieink nem kevesebb mint 39 pontot szereztek, s ezzel el is döntötték a találkozó és a továbbjutás kérdését. A játékrész összesen 60 pontot (39-21) hozott, s szebbnél szebb kosarak születtek. A találkozóra kilátogatott szurkolók remek kosárlabdát láttak, megspékelve egy-két érdekes játékvezetői ítélettel. Így azután három perc alatt három technikait is kapott csapatunk, de a hangulatot ez sem tudta elrontani.

A szűk rotációval dolgozó vendégek az utolsó pillanatig sem adták fel és nagyszerű ellenfélnek bizonyultak, de a JKSE továbbjutását csak megnehezíteni tudták (107-92)

Negyeddöntő 3. mérkőzés

JKSE (2.) – Veszprémi Kosárlabda Kft. (7.) 107-92 (23-22, 24-26, 39-21, 21-23)

A JKSE pontszerzői: Velkey János 21/6, Kucsora Csaba 18/9, Olasz Ádám 15, Nebojsa Dukic 13/3, Meleg Károly 11/3, Homoki Donát 10, Nagy Simon 10/6, Chester Lewis 9,

A találkozót követő sajtótájékoztatókon a szakvezetők és egy-egy játékos az alábbiak szerint értékelte a találkozót é a párharcot:

Földi Sándor, a JKSE vezetőedzője: – Nem szeretem, ha papírformáról beszélünk egy párharc előtt, mert a sportban már sokszor volt, hogy a gyengébbnek vélt együttes megtréfálta az esélyesebb gárdát. Örülök, hogy megléptük ezt a szintet, s nem is szeretnénk itt megállni. Le a kalappal az ellenfelünk, a veszprémiek előtt, mert igencsak megnehezítették a dolgunkat. Nekünk pedig tovább kell javulnunk, mert a következő körben még nehezebb dolgunk lesz. Gratulálok a veszprémieknek és a saját csapatomnak is, s köszönöm a szurkolók támogatását, ami nagyon sokat jelent a fiúknak és nekem is. Számítunk a támogatásukra, a segítségükre a legjobb négy között is.

Zeljko Lukajic, a Veszprémi Kosárlabda Kft. vezetőedzője:- Gratulálok a Jászberénynek, megérdemelten jutott velünk szemben a legjobb négy közé. Földi mesternek minőségi kerete van, s a rotációs lehetőségek közötti különbség sokat számított. Mi kevesen voltunk és fiatalokat is be kellett vetnünk, de azt hiszem így sem okoztunk csalódást. Elégedett vagyok a csapatom teljesítményével és játékával, mert mindent megtettek ebben a párharcban a fiúk, ami bennük volt.

Velkey János, a JKSE játékosa: – Gratulálok a veszprémieknek, mert emberfeletti teljesítményt nyújtottak a három mérkőzés során. Nekünk egy vereségünk volt csak hazai pályán az alapszakaszban, amit éppen a következő ellenfelünktől, az NKA Pécs csapatától szenvedtünk el. Fút bennünket a visszavágás, de tudjuk, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz. Szeretnénk mindenképpen döntőt játszani, s ezért meg is teszünk majd mindent. Köszönjük a szurkolók támogatását, számítunk rájuk a pécsiek elleni mérkőzéseken is. Öröm számunkra, hogy egyre többen vannak a lelátón és nagyszerű hangulatú mérkőzéseket játszottunk.

Horváth Ákos, a JKSE játékosa: – Gratulálok a Jászberénynek. Ők voltak ennek a párharcnak az esélyesei, hiszen minden posztra két minőségi játékosuk van. Földi mester pedig jól rotálta a rendelkezésére álló keretet. Homoki Donát például nem játszott az első két mérkőzésen, ma pedig nagyon jól szállt be a meccsbe. Úgy érzem, hogy mi kiadtunk mindent magunkból a párharc során, de nehéz volt úgy játszani, hogy szinte mindenkinek más poszton kellett szerepelnie, mert nagyon kevesen voltunk. Kevesen, de nagyot játszottunk és ahogy csak tudtuk, megnehezítettük a jászberényiek dolgát, akiknek sok sikert kívánok a folytatásra, a bajnoki címért és a feljutásért folyó harcra.

A három győzelemig tartó párharcot 3-0-ra nyerte a JKSE és bejutott az elődöntőbe.

További eredmények:

Budapesti Honvéd SE (1.) – TF-BP (8.) 72-68

A párharcot 3-0-ra a Budapesti Honvéd SE nyerte.

NKA Pécs (3.) – MAFC (6.) 102-77

A párharcot 3-0-ra az NKA Pécs nyerte.

Ezzel pedig az is eldőlt, hogy a mieink ellenfele az elődöntőben az NKA Pécs együttese lesz.

A másik ágon a Budapesti Honvéd SE várja az ellenfelét. A BKG Príma Akadémia – Vasas Akadémia párharca később kezdődött, s jelenleg a BKG vezet 1-0-ra.

A JKSE – NKA Pécs elődöntő a tervek szerint április 27-én kezdődik majd.

 

 

 

 

 

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?