Győzelem zárt kapuk mögött

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei I. osztályban szereplő Jászberényi FC felnőtt csapata a második fordulóban zárt kapuk mögött volt kénytelen fogadni ellenfelét. Az egy héttel korábbi, Mezőtúr elleni hazai mérkőzésen történt nézőtéri atrocitás miatt ugyanis egy zártkapus mérkőzés büntetést kapott az egyesület. Ez sem zavarta azonban a fiatal berényi csapatot, hogy megszerezze első győzelmét a 2023/2024-es szezonban.

Amint arról Kun Tibor tudósításában beszámolt, a JFC – Mezőtúr találkozón a nézőtéren történtek olyan dolgok, ami miatt számítani lehetett arra, hogy a szövetség megbünteti majd a hazai klubot. Nos, ez meg is történt, így az új szezon második fordulójában a JFC – Lurkó Focimánia találkozót zárt kapuk mögött kellett megrendezni. Mint utólag kiderült, így a jászberényi futballbarátok lemaradtak csapatuk új szezonban aratott első győzelméről.

Igazán nem volt kérdéses a három bajnoki pont megszerzése a fiatal berényi csapat számára, amely már az első félidőben 2 gólos előnyre tette szert. Sőt, a második félidőben meg is duplázták előnyüket, amely után csak szépíteni tudtak a vendégek. Az utolsó szó joga pedig a mieinké volt, hiszen a találkozó végére visszaállt a négygólos különbség a csapatok között.

Az első játéknapon elszenvedett egygólos vereség után tehát sikerült a javítás Besenyi Gábor csapatának, melyre a következő játéknapon egy igen nehéz találkozó vár Törökszentmiklóson.

Jászberényi FC – Lurkó Focimánia FK 5-1 (2-0)

Gólszerzők: Sali Roland 3 (41. p., 55. p., 63. p.), Varga László (23. p.), Szentmiklósi Dániel (78. p.) illetve Bodnár Szabolcs (74. p.)

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei I. osztály 2. fordulójának további eredményei:

Kenderesi VSE – Rákóczifalva SE 0-4

Kunhegyes SE – Jánoshida SE 2-3

Cserkeszőlői SE – Kisújszállási SE 3-1

NP-Hungária-KUTE – Mezőtúri AFC-RAFI 0-5

Törökszentmiklósi FC Veteriner – Szajol KLK 4-0

Jászfényszarú VSE-MÁB Holding – Tószeg KSE 2-1

Tiszaföldvár SE – Tiszagyendai KSK 4-0

Két forduló után öt százszázalékos csapat (Rákóczifalva, Törökszentmiklós, Mezőtúr, Tiszaföldvár és Jánoshida) áll a tabella első öt helyén. A Jászberényi FC 3 ponttal és +3-as gólkülönbséggel a 6.

A bajnokság harmadik fordulójában Törökszentmiklóson lép majd pályára a JFC.

  1. forduló – szeptember 2.

16.00 óra: Törökszentmiklósi FC Veteriner – Jászberényi FC

Törökszentmiklósi FC Sporttelep

(Fotó : Agócs László, a JFC – Mezőtúr mérkőzésről)

 

 

 

 

 

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?