A MOL Magyar Kupa 3. országos fordulójába jutott a JFC

A megyei csapatok ellen soha nincs könnyű mérkőzés. Ez a megállapítás beigazoldóott a Karcagi SE – Jászberényi FC MOL Magyar Kupa mérkőzésen is, melyet végül a mieink nyertek 3-2-re, s készülhetnek a 3. országos fordulóra, ahol már NB I-es vagy NB II-es csapatot  is kaphatnak.

Németh Gyula több fiatal kerettagnak – Hajnal, Micskó, Polák, Palcsó, Koppermann, Izsold – is lehetőséget adott a Karcag elleni, vasárnapi MOL Magyar Kupa mérkőzésen és nem bánta meg. A vezetést a 16. percben Simonka Richárd révén a hazaiak szerezték meg (0-1). Ekkor még nem tudhattuk, hogy a hazaiak gólszerzője a későbbiekben is főszereplője lesz a találkozónak. A 27. percben Szanku Kristóf pontos lövésével egyenlített a JFC (1-1).

A nagyszünetet követően csak 5 perc telt el, amikor Simonka Richárdról saját kapujába került a labda, s már a JFC volt előnyben (1-2). A karcagiak azonban nem adták könnyen a győzelmet és Simonka Richárd újabb találatával a 86. percben egyenlítettek (2-2). Sokan ekkor biztosak voltak abban, hogy a rendes játékidőben már nem változik az eredmény és jön a hosszabbítás. Szerencsére nem így gondolta Aranyos Mózes Bence, aki a 90. percben 17 méterről, szabadrúgásból vette be a hazaiak kapuját, s ezzel el is döntötte a továbbjutás kérdését. (2-3).

MOL Magyar Kupa országos 2. forduló

Karcagi SE – Jászberényi FC 2-3 (1-1)

Továbbjutott: Jászberényi FC.

A kupa harmadik fordulójában már az NB I-es és NB II-es csapatok is pályára lépnek, azaz elképzelhető, hogy Jászberénybe majd egy magasabb osztűlyú csapatot fogadhat a Jászberényi FC.

 

 

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?