Formát öltött roomLi – a kreatív pont

Bemutatták a sajtó képviselőinek, augusztus utolsó napján, a kulturális és kreatív gazdaságot támogató Stimulart Projekt keretében elkészült és berendezett roomLi – a kreatív pont helyiségét.

A Lehel vezér téren, a Déryné Rendezvényház utcafrontján kialakított, a jászsági kulturális kreatív ipar közvetítésére létrehozott közösségi térben jelen lesz a kreatív élmény és a közösségi lét. Találkozási pontja lesz e hely az alkotóknak, alkotni vágyóknak, az egyedi, kreatív termékeket, szolgáltatásokat kereső vásárlóknak és az érdeklődve betérő kíváncsi nézelődőknek. A bolt rendeltetése mellett, kiállítótérként is funkcionál, rendezvényeknek, bemutatóknak adhat helyet és egyfajta tudásátadás színtereként szakköröket, tanfolyamokat is befogadhat.

A projektről, melynek közreműködőként részese a Jászkerület, Dukai Rita ügyvezető foglalta össze a legfontosabbakat, majd Perlaki Csaba a helyiség kreatív kivitelezője beszélt, Sisa Balázs belsőépítészeti terveinek megvalósításáról. A tájékoztató további részében a roomLi és a nyitóhétvége programját szervező, Open roomLi csapatának tagjai mondták milyen lehetőségekkel, szórakoztató műsorokkal várják az érdeklődők sokaságát. Gál-Dobos Beáta szakmai koordinátor, a Jászság új vonzeröjének működését mutatta be. Járomi Cintia a bolt kezdő árukészletéről és annak kreatív beszállítóiról számolt be. Góg Zoltán az Open roomLi elnevezéssel 2021. szeptember 10-12. között rendezendő, a kreatív pont nyitó hétvégé szereplőire, azok műsoraira hívta fel a figyelmet.  A Jászkerület közreműködésével szervezett háromnapos fesztiválon, számos zenei, színházi, interaktív alkotói programokkal valamint gasztronómiai kínálattal, kézműves vásárral várják majd a város lakosait, az ingyenes rendezvényeken. Dudás Dóra az online térben is jelen lévő roomLi weblapjának és folyamatosan friss tartalmakat megjelenítő facebook és instragram oldalak kedvelésére, látogatására biztatta az érdeklődőket.

Ne feledjék a kreatív pont nyitásának háromnapos színes kavalkádját, szeptember második hétvégéjén. Legyenek részesei az élményeknek!

 

 

Demeter Gábor
Latest posts by Demeter Gábor (see all)

Demeter Gábor

A Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója, szerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?