Grappling VB: Laky Levente 5.

Varsóban rendezték meg, augusztus 21-24. között a kadet, junior és felnőtt Grappling Világbajnokságot. A felnőtt magyar válogatott tagja volt a jászberényi Laky Levente is, aki a NoGi Grappling kategóriában a 92 kilogrammosok között az 5. helyet szerezte meg.

Laky Leventének nem volt könnyű útja és dolga, míg a dobogó közelébe jutott. A hírek szerint élete formájában versenyzett, s legfiatalabbként rutinos, tapasztalt ellenfeleket győzött le. Előbb egy román, majd egy francia fiú hajtott fejet előtte, s harmadik, litván ellenfelét is legyőzte. Az elődöntőben viszont már nem bírt egy idősebb, rutinosabb ellenfelével, s így a 3. helyért mérkőzhetett. Itt is egy nagyon kemény ellenfél várt rá, akit nem tudott legyőzni, s így az 5. helyen végzett.

Levente első felnőtt világbajnokságán a várakozások fölött szerepelt, s nagyon sok tapasztalatot is szerzett, melyek nagy hasznára lehetnek majd az elkövetkezendő nagy versenyeken. Eredményének értékét növeli, hogy junior világbajnokként első éve ez a felnőttek között, Ráadásul ezen a versenyen már egy súlycsoporttal fentebb, a 92 kilósok mezőnyében képviselte hazánkat.

Leventének és felkészítőinek gratulálunk a VB 5. helyhez és további hasonló sikereket kívánunk!

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?