Nyert a JFC és a JVT is

Hétközi fordulót rendeztek szerdán, a labdarúgó NB III-ban, s a Jászberényi FC csapata idegenben győzte le megyei vetélytársát, a tiszafüredieket. Nyert a Jászberényi VT női röplabdacsapata is a Közgáz ellen, s ezzel továbbjutott a Magyar Kupában.

A Jászberényi FC labdarúgócsapata bajnoki, a Jászberényi VT női röplabdacsapata Magyar Kupa mérkőzést játszott október 20-án, szerdán.

Ha csak a végeredményeket nézzük, akkor sikeres szerdán vagyunk túl, hiszen mindkét csapatunk győzött. Ám az is biztos, hogy a folytatásban sokkal jobb játékra lesz szükség ahhoz, hogy a JFC és a JVT is elmondhassa: jól szerepel a bajnokságban, illetve a Magyar Kupában.

A Jászberényi FC NB III-as labdarúgói megyei riválisuk, a tiszafürediek otthonában léptek pályára. Németh Gyula több helyen is változtatott az előző mérkőzéshez képest, s ez jó húzásnak bizonyult. Nagy küzdelemben sikerült azt a három pontot megszerezni, amellyel most egy kis lélegzetvételnyi szünethez jutott az együttes. Ám sok idő nincs a pihenésre, hiszen vasárnap a 14. fordulóban a DVSC II. csapatát fogadják majd a mieink.

Tiszafüreden már a 12. percben előnybe került a JFC, amikor egy gyors kontratámadás végén Szanku talált a hazaiak kapujába, (0-1). Sokáig nem örülhettünk a vezetésnek, hiszen negyedórával később Nagy Olivér szép egyéni akcióját fejezte be góllal (1-1). A győzelemért járó 3 pont sorsa a 81. percben dőlt el, amikor ismét Szanku volt eredményes (1-2). A találkozó krónikájához tartozik még, hogy a játékvezető a 91. percben a reklamáló Mészárost a tiszafüredi csapatból kiállította.

Tiszafüredi VSE – Jászberényi FC 1-2 (1-1)

Győzelmével a JFC 13 forduló után 16 ponttal a Keleti-csoport tabelláján a 11. helyen áll. A forduló rangadóján a Kazincbarcika legyőzte az addig 100%-os BKV Előrét, és a két csapat ezzel helyet is cserélt egymással az első két helyen.

A tiszafürediek elleni siker igazán akkor számít majd sokat, ha a következő fordulóban, október 24-én, vasárnap hazai pályán a DVSC II. csapatát is sikerül majd legyőznie Németh Gyula együttesének.

Csak a győzelemnek örülhetünk a Magyar Kupában

A Jászberényi VT NB I-es csapat súlyos vereséggel kezdte az új bajnoki szezont a TFSE otthonában. A lányoknak a Magyar Kupában nyílt lehetősége a javításra, ahol az NB II-es Közgáz SC és DSK volt szerdán a mieink ellenfele. Az idegenben lejátszott találkozón Deme Gábor együttesének alaposan meg kellett izzadnia a győzelemért.

Közgáz SC és DSK-Jászberény VT 2:3 (-21, 10, -18, 14, -12)

A találkozón látottak nem nyugtatták meg túlságosan Deme Gábor vezetőedzőt, aki az egyesület honlapján nagyon röviden értékelte a mérkőzést: – Ez a meccs értékelhetetlen volt. Minél előbb felejtsük el!

Az biztos, hogy a KÖZGÁZ elleni teljesítmény kevés lesz vasárnap a gödöllőiek ellen, akiket hazai pályán fogad majd a JVT.

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?