Átadták a kosárpályát a Bajnok utcában

Amint arról korábban már beszámoltunk, a Bajnok utcában egy 10×10 méteres kosárlabdapálya megépítéséről döntöttek az illetékesek, mégpedig lakossági igény alapján. A döntést követően egy aláírásgyűjtés kezdődött, hogy a zöld területre ne épüljön pálya, de ez már nem befolyásolta annak megépítését.

A kivitelezés megtörtént, s így szeptember 4-én, hétfőn délután a pálya átadása is megtörtént. A körzet képviselője, Lénárt Gábor mellett Budai Lóránt polgármester és Balogh Béla alpolgármester is megtekintette az elkészült beruházást.

– A Városgazdálkodási Bizottság döntött az év elején arról, hogy a Bajnok utcában a meglévő játszótér mellé, lakossági igényre kosárlabdapályát épít. A kivitelezést a JVV Zrt. végezte, a műszaki ellenőr Hornyák János volt. A kivitelezés augusztus elején kezdődött, majd augusztus közepén kezdtük meg a műszaki átadás-átvételt. Apróbb hiányosságok javítása után a mai napon sikeresen zárhatjuk le a beruházást. A kivitelezés bruttó 6 millió forintba került – mondta Bató Andrea, a városgazdálkodási osztály vezetője.

– Ahogy elhangzott, lakossági igény kielégítésére jött létre ez a pálya. Azt remélem, hogy nagyon sok környékbeli lakosnak, gyerekeknek és nem környékbelieknek is jó időtöltést jelent majd ennek a pályának a használata. Bízom benne, hogy azok a hangok, amelyek a kivitelezés megkezdése előtt arról szóltak, hogy nem támogatják a pálya megépítését, elhalkulnak. Ahogy tapasztalom, ez így is történik, sokkal több a pozitív visszajelzés a beruházás kapcsán. Ha bárkinek bármilyen észrevétele van, akkor azt jelezze felénk. Azt is elárulhatom, bízunk abban, hogy az ilyen és a hasonló fejlesztések a városban rendszeresek lesznek. Vannak terveink, s ezekről időről-időre tájékoztatni is fogunk mindenkit. A pályát használják rendeltetésszerűen – mondta a kosárlabdapálya átadón Budai Lóránt polgármester.

 

Vélemény, hozzászólás?