Gratulálunk a kitüntetetteknek!

Jászberényben a Város Napjához kötődik az éves városi elismerések, díjak átadása. Így volt ez idén is. Április 2-án, vasárnap délután a Lehel Film-Színházban adták át a 2023. évi városi kitüntetéseket.

Az ünnepi eseményen a Palotásy János Zeneiskola AMI – klarinét Quintet (felkészítő: Cs. Nagy József), valamint Kátai Viktória ének (felkészítő: Gál-Benedek Mária) és nagy Dénes képzőművészek közreműködtek. A városi díjakat Budai Lóránt polgármester adta át, aki egyben köszönetet is mondott a díjazottak munkájáért. A hagyományoknak megfelelően a díjazottakat rövidfilmben mutatták be.

Jászberény város díszpolgára:

Dr. Jakus Zoltán, nyugdíjas kórházigazgató, fül-ott-gégész kimagasló szakmai színvonalon végzett munkájáért, a város érdekében kifejtett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként.

Jászberény Város Tiszteletbeli polgára:

Piotr Arkadiusz Kubieniec, nyugdíjas iskolaigazgató, önkormányzati képviselő, a testvérvárosi kapcsolat kialakítása, fenntartása érdekében végzett kiemelkedő tevékenységéért, a városok közötti együttműködés ápolásáért.

Jászberény Városért – Pro Urbe érdemérem:

Dr. Gyárfás Eszter, nyugdíjas radiológus főorvos, az egészségügy területén kifejtett kiemelkedő és eredményes munkája elismeréseként.

Fózer Tibor, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Jászberényi Katasztrófavédelmi Kirendeltségének vezetője kimagasló munkájáért, a jászsági önkéntes tűzoltó mozgalom fejlesztéséért és a Jászberény város fejlesztésében végzett eredményes munkájáért.

Pro Civitate – Jászberény díj:

Sósné Guba Katalin a város érdekében kifejtett kiemelkedő tevékenységének elismerése, a nagyrabecsülés és a tisztelet legméltóbb kifejezéseképpen.

Jászberény Város Fridvalszky Ferenc köztisztviselői díj:

Tóthné Páll Ilona, a Jászberényi Polgármesteri Hivatal humánpolitikai ügyintézője, kiemelkedő szakmai színvonalon végzett munkája elismeréseként.

Jászberény Város Sipos Orbán kulturális és művészeti díj:

Farkas Edit, a Hamaza Gyűjtemény és Jász Galéria múzeumigazgatója, eredményes, magas színvonalú szakmai tevékenysége elismeréseként.

Cantate Nobis Énekegyüttes, a zeneművészet területén elért kiemelkedő színvonalú tevékenységéért.

Jászberény Város Zirzen Janka közoktatási díj:

Gömöri Árpád, nyugalmazott magyar-történelem szakos középiskolai tanár, a közoktatás területén végzett kimagasló pedagógiai, vezetői, továbbá az oktatói tevékenységhez kapcsolódó, azt segítő munka elismeréseként.

Kecskésné Szórád Judit, a Lehel Vezér Gimnázium tanára, a kiemelkedő szakmai színvonalon végzett pedagógusi tevékenysége elismeréseként.

Kisné Kozma Piroska, általános iskolai tanár, a tudatos, következetes, kiemelkedő színvonalon végzett pedagógiai munkája elismeréseként.

Rácz Edit óvodapedagógus, tagóvoda vezető az óvodai nevelés területén kifejtett magyas színvonalú tevékenysége elismeréseként.

Jászberény Város Árpád házi Szent Erzsébet egészségügyi díj:

Dr. Gulyás Lászlóné védőnő, az egészségügy területén végzett több évtizedes, kimagasló színvonalú munkája elismeréseként.

Jávorcsik Józsefné reumatológiai és fizikoterápiás részlegvezető asszisztens, oltópont koordinátor, egynapos sebészet – szemészet esetmenedzser, az egészségügy területén folytatott kiemelkedő szakmai munkája elismeréseként.

Mezőné Mizsei Tünde, a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház Rehabilitációs Osztályának főnővére, a lelkiismeretes, kiváló szakmai felkészültséggel végzett munkája elismeréseként.

Jászberény Város Gerevich Aladár sport díj:

Lencsés Donát Dániel, a FIM Superstreet kategória Európa-bajnoka, a versenysportban elért kimagasló eredménye elismeréseként.

Notheisz János testnevelő tanár, a Jászberényi triatlon Egyesület vezető edzője, kimagasló sportvezetői, edzői tevékenysége és az utánpótlás-nevelésben végzett magas színvonalú munkája elismeréseként.

Jászberény Város Szent Klára szociálismunka díj:

Szent Ferenc Egyesített Szociális Intézmény, a személyes gondoskodást nyújtó, szociális ellátásban betöltött kiemelkedő szerepe elismeréséül.

Jászberény Város Komáromy József sajtódíj:

Banka Csaba szerkesztő, riporter a magas színvonalú újságírói tevékenysége elismeréseként.

Jászberény Város Rendészeti díj:

Baranyi Zoltán különleges szerkezelő, a példaértékű hivatás- és tisztelettudattal végzett munkája elismeréseként.

Jászberény Város Faragó László Környezetvédelmi díj:

Kardos Orsolya, a Jászberényi Polgármesteri Hivatal környezetvédelmi ügyintézője a környezetvédelemért, a környezeti kultúra fejlesztéséért és a településkép alakításáért végzett kimagasló munkája elismeréseként.

Jászberény Szolgálatáért díj:

Sándor Krisztián asztalos, karbantartó a több évtizedes, lelkiismerettel végzett munkája elismeréseként.

Jászberény Város Mecénása díj:

A Jászsági Menedzser Klub Egyesület, a város gyarapodását, fejlődését szolgáló, ellenszolgáltatás nélküli, jelentős támogatás elismeréseként

 

 

 

 

 

 

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?