Jászberényben tartotta kampánynyitóját az MSZP

A 2024-es önkormányzati és Európa Parlamenti választásokra készülő MSZP április 1-jén városunkban tartotta kampánynyitó rendezvényét a Déryné Rendezvényház emeleti nagytermében. A Biztonságot mindenkinek címet viselő találkozón, melyet az ATV élőben közvetített, ott volt Budai Lóránt polgármester és az időközi választáson győztes JKE csapatának több tagja is.

A kampánynyitóra megtelt a Déryné Rendezvényház emeleti nagyterme. Szék nem maradt üresen, sokan állva hallgatták a szónokokat. Elsőként a házigazda jogán Balogh Béla, Jászberény alpolgármestere, az MSZP városi elnöke köszöntötte a megjelenteket.

– Köszönöm, hogy eljöttetek erre a rendezvényre városunkba. Abba a városba, ahol 2023. január 15-én, az időközi választáson 11-0 lett a demokratikus ellenzék javára a Fidesszel szemben. Itt ülnek a társaim, a Jobbikból, a Momentumból, a Kossuth Körből, akikkel együtt értük el ezt az eredményt. A Közösen Jászberényért Egyesület a demokratikus ellenzék által elfogadott értékek alapján, egyetértésben Jászberényért politizál. Ez a mi titkunk. – mondta Balogh Béla, aki utalt a jász összefogás kapcsán az 1745-ös redemptiora. Mint mondta, a jászok szorgalmas, kitartó, büszke emberek, akiknek fontos, hogy saját ügyeikről ők döntsenek, szabadon. Az MSZP helyi vezetője szerint az időközi választáson az is kiderült, hogy a szavazók a hiteles összefogás jelöltjeit támogatják. Meg az is, hogy az ő kampányuk lokálpatrióta volt, a városról szólt.

– Az önkormányzati választáson annak van esélye, aki ott él, ismerik és elfogadják. Most azon dolgozunk, hogy a város fejlődjön, s boldoguljanak az itt élő emberek. Azt szeretnénk, ha a mi eredményünk reményt és hitet adna ahhoz, hogy ez minden településen megismétlődjön 2024-ben – mondta Balogh Béla, majd átadta a szót Kunhalmi Ágnesnek, az MSZP egyik társelnökének.

– Nem elég a reményt hirdetni, a reményért tenni kell. Az MSZP, Jászberény a győzelem pártján áll. Ez a győzelem megmutatta, hogy 2024-ben igenis meg lehet csinálni, le lehet győzni a Fideszt. Jászberény megmutatta a receptet. A Fideszt kell legyőzni, s nem egymással vetélkedni – mondta Kunhalmi Ágnes, aki hangsúlyozta, a bizonytalanokat kell megnyerni.

Az MSZP társelnöke szerint a győzelem receptje nagyon egyszerű: először végy hozzá bátor politikusokat, azután végy hozzá bátor civileket, végy felelősségteljes, győzni akaró pártokat, akik összefogtak, segítették egymást, s ügyesen kikerülik a Fidesz csapdáit.

Kunhalmi Ágnes szerint nem véletlen, hogy a Fidesz 2024-ben az önkormányzati választással egy napon rendezi az Európai Parlamenti választást is. Ki akarják söpörni az ellenzéki városvezetőket, de ezt a demokratikus ellenzék nem hagyhatja – jelentett ki a szónok.

– A győzelemhez persze az is kellett, hogy a jászberényiek nem hagyták magukat megtéveszteni, átláttak a szitán. A fideszes manipulátor gépezetet kikerülték, s látták, hogy itt van egy csapat, aki igazat beszél, őszinte és bátor és a valóságot mondja. Ugyanis Orbán hazudik. Nemcsak cseppekben, hanem úgy hazudik, mint a vízfolyás – mondta Kunhalmi Ágnes, aki azt is kijelentette, Orbán minden szankciót megszavazott, miközben a kormánymédia folyamatosan a szankciókat hibáztatja mindenért.

– Nekünk a bizonytalanokkal van dolgunk, őket kell megnyernünk. Nem a fideszesek meggyőzésére kell az időnket fecsérelni, őket úgysem tudjuk meggyőzni. A bizonytalanok meggyőzése a feladatunk a következő hónapokra – mondta Kunhalmi Ágnes, aki azt is kijelentette, hogy Orbán 12 évnyi 13. havi nyugdíjat vett el a nyugdíjasoktól, melyet reményei szerint egyszer visszaadhatják az időseknek. Beszédét azzal zárta, hogy a jelenlegi rendszer politikailag és erkölcsileg is megbukott.

– Valahogy nincs ez így jól. A világ megváltozott, méghozzá rossz irányba. Azt érezzük, hogy egyedül maradtunk. Egyedül maradtunk szülőként, hiszen gyermekeink külföldön keresik a megélhetést. Egyedül maradtunk munkavállalóként, mert nincs aki megvédjen bennünket. Egyedül maradtunk a betegség elleni küzdelemben, a magas élelmiszerárakkal szemben is. Mára egyedül maradtunk Európában is. Magyarországon nincs védőháló, megszűnt a biztonság – kezdte beszédét Komjáthi Imre az MSZP másik társelnöke, aki Horn Gyulát idézte: „Olyan világot kell teremtenünk, ahol nemcsak születni és meghalni lehet, hanem élni is érdemes.”

– Gondoskodásra, azaz baloldali politikára van szükség. Azért lettem politikus, hogy egy olyan Magyarországért küzdjek, ahol nem a rokoni kapcsolatok döntik el, hogy kiből, mi lesz. Ahol a tehetség támogatásra talál. ahol a jómódúak nagyobb mértékben járulnak hozzá a közös teherviseléshez. Legyen világos szolgáltatási kör, ami minden magyart megillet, amit az állam biztosít, hogy magyarok tudjunk maradni. Garantált megélhetési minimumot kell biztosítani mindenkinek. Szóval a mi ajánlatunk az emberhez méltó élet feltételeinek meghatározásával és biztosításával kezdődik. Olyan Magyarországot szeretnénk, ahol a munkavállalókat nem lehet kisemmizni és kizsigerelni. Finanszírozható egészségügyet szeretnénk, mert ez Magyarország fejlődésének egyik kulcsa. Biztonságot a fiataloknak, biztonságot az időseknek, biztonságot mindenkinek Magyarországon! Ezt csak mi tudjuk megvalósítani, igazi baloldaliak. Tegyük, amit a szívünk diktál, amely baloldalon van és vörös – mondta Komjáthi Imre.

A kampánynyitó utolsó felszólalója Györfi Mihály, Szolnok város alpolgármestere, az MSZP megyei elnöke volt.

– Jászberényben megmutattuk, hogy mit jelent az egységben az erő. A szőke Tisza partján mi is erre készülünk. Felkészül Karcag, Mezőtúr, Kisújszállás, Tiszafüred, Tiszaföldvár és Jászapáti. A jászok, a kunok és a szolnokiak példát fognak mutatni együttműködésből, ahogy ez most Jászberényben történt. Mi nem urai, hanem szolgái vagyunk lakóhelyünk közösségének. Az emberek pontosan tudják, hogy ki az, aki csak egy pártot, s ki az, aki a közösséget szolgálja. Nálunk, Szolnokon sincsenek csodák, csak kőkemény munka van a közösségért. Meg akarjuk mutatni kicsiben, hogy milyen lehetne az ország nagyban – mondta az MSZP jászberényi kampánynyitóján Györfi Mihály.

Vélemény, hozzászólás?