Boldog 100. születésnapot!

A korona vírus alaposan átírta életünket. Például nem tudjuk megtartani azokat a közös ünnepeinket, ahol a legidősebb honfitársainkat köszönteni tudjuk. A születésnapok viszont a pandémiától függetlenül eljönnek és, ha valaki már 100-nál tart, arról nem feledkezhetünk meg.

A jászberényi Papp Andrásné szűk családi körben, február 13-án ünnepelte századik születésnapját. Ilyenkor megszokott, hogy a város vezetése is köszönti, ám ez most személyesen nem történhetett meg a család kérésére, a járványhelyzet miatt. Budai Lóránt polgármester ezúton is köszönti, és jó egészséget kíván városunk egyik legidősebb lakójának 100. születésnapja alkalmából.

Eszter néni 1921. február 13-án látta meg a napvilágot Jászberényben. Egyedüli gyermeke volt a családnak. A Papp Andrással kötött házasságából négy gyermekük született. Az egy leány és három fiú – közül, még két fia ünnepelhette meg édesanyjával együtt a jeles, kerek évfordulót. Háztartásbeliként nevelte a gyerekeket és segítette férjét a gazdálkodásban, aki elég korán, még az 1970-es években meghalt.

Nem kevesebb, mint 14 unoka és 16 dédunoka is köszönthette a száz esztendőt megélt Papp Andrásnét, aki megkapta Orbán Viktor miniszterelnök ilyenkor szokásos köszöntő oklevelét is.

Eszter néninek olvasóink nevében is boldog születésnapot és jó egészséget kívánunk!

 

Szántai Tibor

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?