Szocialista társadalmi egyeztetés

A Magyar Szocialista Párt politikusai hetek óta az országot járják, hogy bemutassák és megvitassák szimpatizánsaikkal a 2022-es választási stratégiájukat. Ezzel a céllal látogatott városunkba dr. Szakács László és Harangozó Tamás február 18-án, kedden kora délután.

A Jászberényi Városi Könyvtár kamaratermében Balogh Béla alpolgármester köszöntötte az MSZP-s országgyűlési képviselőket és helyi szimpatizánsaikat. A meghívott politikusok az egészségügy, az oktatás, a nyugdíjak és a fiatalok lakhatásának jelenlegi problémáira hívták fel a figyelmet, és azok reformjára tettek javaslatot, a jelenlévők véleményének is teret engedve.

Dr. Szakács László, a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője hangsúlyozta, hogy a 2019-es budapesti – és jászberényi – önkormányzati választás példájára a 2022-es országgyűlési választáson is az ellenzéki pártok összefogásában bíznak, mert véleményük szerint csak így lehetnek esélyesek az Orbán-rendszer ellen. Ezért készítik stratégiájukat, melyben benne lesznek baloldali értékeik és szakpolitikájuk: „a mi politikánkban az igazságosság, az egymás iránti felelősségvállalás és egy sokkal kiegyensúlyozottabb társadalom áll a középpontban”. Hozzátette, hogy a hatékony közös munkának némileg gátat szabhatnak az ideológiai különbségek, de azok, véleménye szerint átléphetők. Kifejtette, hogy az egészségügynek elérhetőnek és biztonságosnak, az oktatásnak pedig esélyteremtőnek kell lennie. Az MSZP gazdaságpolitikája a középosztályt erősítené, a bérekre rakodó- és önkormányzati adóterheket csökkentenék.

A szocialista párt kétéves stratégiája kulcsfontosságú abban a kérdésben, hogy ott állhatnak-e majd a startvonalnál – vette át a szót Harangozó Tamás országgyűlési képviselő. Elképzeléseik közül négy sarokpontot emelt ki: az oligarchaadó bevezetését, a minimálbéren tengődőknek teljes adómentességet, a pályakezdő fiataloknak, egyetemistáknak lakbérplafon megállapítását, valamint ötéves nyugdíj-felzárkóztató programot.

A fórumot élénk társalgás zárta, ahol a szimpatizánsok mondhatták el véleményüket, ötleteiket és tehették fel kérdéseiket a képviselőknek.

Gergely Csilla

Gergely Csilla

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?