Magabiztos győzelem a BKG Príma Akadémia ellen

A férfi felnőtt kosárlabda NB I/B piros csoportjában az alapszakasz első felének utolsó fordulóját játszották a hét végén a csapatok. A JKSE a vele azonos mutatóval rendelkező, egy hellyel előbb álló BKG Príma Akadémia együttesét fogadta, s az első negyedet követően nem adott esélyt a győzelemre ellenfelének. Ivosev Tamás vezérletével biztos győzelmet aratott csapatunk, amely ezzel fellépett a tabella 6. helyére.

Az előző szezonban a JKSE mindössze négy vereséggel a második helyen zárta az alapszakaszt, míg a BKG Príma Akadémia nyolcszor szenvedett vereséget és a negyedik helyről kezdte a rájátszást. Az új bajnoki szezonban viszont már 12 forduló alatt 6-6 vereséget begyűjtöttek a csapatok. Ezzel együtt is rangadónak számított a találkozó, hiszen a tabella 7. helyezettje az előtte álló együttest fogadta.

Az első negyedben fej-fej mellett haladtak a csapatok. A lélektani hadművelet – amire számíthattunk, a vendégek mesterét ismerve – már ekkor megkezdődött. Míg Uros Rosic egy személyi hiba után még technikait is kapott, addig dr. Nagy Ágoston folyamatosan reklamált a játékvezetőknél és a zsűriasztalnál is, mert megtehette…

Ezzel együtt is a második negyedben jelentős előnyre tettek szert a mieink, mert nagyon jól védekeztek és támadásban is a vendégek fölé kerekedtek. Ivosev Tamás volt a mieink vezére, aki az első félidőben 22 pontig jutott, miközben szorgosan gyűjtötte a lepattanókat is. Külön érdemes megemlíteni, hogy a BKG két legjobbja, a Nagy testvérek ellen milyen hatékonyan védekeztek Miljan Rakic tanítványai. A félidőben 14 ponttal vezetett, teljesen megérdemelten a JKSE (51-37).

Nem változott játék képe a nagyszünetet követően sem. Az Ivosev-Kucsora-Olasz trió szórta pontokat, miközben a védekezés is rendben volt. A különbség pedig már 21 pont is volt a csapatok között, de a vendégek dicséretére legyen mondva, ekkor sem adták fel. A záró 10 percet meg is nyerték 8 ponttal, ám ez már csak szépségtapasz volt számukra. A találkozót a jobban játszó JKSE teljesen megérdemelten nyerte meg, s ezzel ellenfele elé került a tabellán. fele elé került a tabellán.

A találkozó legjobbja, Ivosev Tamás volt, aki a megszerzett 36 pont mellett 11 lepattanót szedett és 13 faultot is kiharcolt. Teljesítménymutatója 53 (!) VAL lett.

Jászberényi KSE – BKG Príma Akadémia 89-77 (28-25, 23-12, 21-15, 17-25)

A JKSE pontszerzői: Ivosev Tamás 36/6, Kucsora Csaba 21/9, Olasz Ádám 19, Dunai Zétény 5/3, Uros Rosic 3/3, Mester Márk 3/3, Homoki Donát 2

A találkozót követően a vezetőedzők az alábbiak szerint értékelték a látottakat:

Miljan Rakics, a JKSE vezetőedzője: – Elégedett vagyok a látottakkal, azzal a hozzáállással és játékkal, amit a TF-BP elleni vereséget követően nyújtottak a srácok. Visszatértünk arra az útra, amelyet járni szeretnénk. Az egész mérkőzésen koncentráltan játszottunk. Remekül védekeztünk, ami jó alapot biztosított a sikerhez számunkra. Jól zártuk a passz sávokat, s jól felkészültünk Nagy Botond Ágostonból, aki a liga egyik legjobb dobója. Nagyon nehéz jól játszani olyan csapat ellen, amelyik jól támad és kintről is jól dob, mert jó játékosai vannak. Nekünk ez ma sikerült, amiért jár a gratuláció a fiúknak. Sok sikert kívánok a bajnokság folytatásában ellenfelünknek is.

Dr. Nagy Ágoston, a BKG Príma Akadémia vezetőedzője: – Nagyszerű ellenfél ellen játszhattunk ma este. Láthatta mindenki, hogy fel is nőttünk a feladathoz. Nem adtuk fel egyszer sem. Talán ez a -12 pont nem is teljesen a mi hibánk.  Az a véleményem, hogy a Jászberény ma este megtalálta azt az egyetlen eszközt, amivel le lehetett győzni minket. Ebben még a csillagok is őket segítették.

A 13. forduló további eredményei:

NKA Pécs – PVSK-VEOLIA 83-58

Nagykörösi Sólymok KE – TF-BP 101-66

Vasas Akadémia – MAFC 92-82

Veszprémi Kosárlabda Klub – DEAC U23 91-111

Óbudai Kaszások – Ceglédi KE 83-97

Salgótarjáni KSE – Ceglédi KE 110-89

A felnőtt férfi kosárlabda NB I/B piros csoportjának állása a 13. fordulót követően:

  1. NKA Pécs 12 gy 1 v
  2. PVSK-VEOLIA 10 gy 3 v
  3. Vasas Akadémia 10 gy 3 v
  4. DEAC U23 9 gy 4 v
  5. MAFC 9 gy 7 v
  6. Jászberényi KSE 7 gy 6 v
  7. BKG Príma Akadémia 6 gy 7v
  8. Salgótarjáni KSE 6 gy 7 v
  9. TF-BP 5 gy 8 v
  10. Ceglédi KE 5 gy 8 v
  11. PHOENIX-MT Fót 5 gy 8 v
  12. Óbudai Kaszások 4 gy 8 v
  13. Nagykörösi Sólymok KE 3 gy 10 v
  14. Veszprémi Kosárlabda Klub 0 gy 13 v

Idén még egy fordulót játszanak le a csapatok. A JKSE december 17-én, szombaton Nagykörösön zárja a 2022-es esztendőt.

  1. forduló – december 17.

17.00 óra: Nagykörösi Sólymok KE – JKSE

Hajrá JKSE!

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?