Családi nappal köszönték a helytállást

Családi nappal köszönték meg a szociális és egészségügyi szférában dolgozóknak, a pandémia időszakában végzett áldozatos munkáját, augusztus 27-én, pénteken az Állat- és Növénykertben és a volt jégpálya melletti zöldterületen szervezett szórakoztató programokkal.

A szociális és egészségügyi területen dolgozóknak munkájukat nem lehet elhivatottság, empátia és emberség nélkül végezni. Az ebben a szférában tevékenykedőkben ezek a tulajdonságok mind összpontosulnak. Ezt a munkát nem lehet elégszer megköszönni, ezért is öröm egy ilyen rendezvény, melynek a keretében most nem csak ők, a dolgozók, hanem a családtagjaik és a gyerekek is ott lehettek.  Hiszen legyen az szociális vagy egészségügyi  dolgozó, nagyon fontos, hogy olyan stabil családi háttere legyen, ha hazamegy, akkor azt a stresszt, azt a rengeteg nehéz pillanatot fel tudja dolgozni, ami munkája alatt éri. Ebben a legjobban a család tud nekik segíteni, ezért is remek dolog, hogy most együtt tudtak lenni és közösen kikapcsolódni.

A Jászberény Városi Önkormányzattól indult kezdeményezés tartalmas programokkal való megtöltésében a Jászkerület kulturális szervezői vállaltak feladatokat, együttműködve az Állat – és Növénykert dolgozóival. Az egész napos program során állatbemutatók, látványetetések részesei lehettek a kilátogató családok, valamint kézműves foglalkozásokon, játszóházban, és báb előadáson szórakozhattak közösen gyermekeikkel.

Ebédre is hivatalosak voltak a szociális és egészségügyi területen dolgozók, ezzel is megköszönve azt az áldozatos munkát, amit az elmúlt hónapokban a koronavírus-járvány kapcsán végeztek Jászberényben és a Jászságban élőkért. Az ebédet megelőzően az eseményt létrehozó szervezetek vezetői, Budai Lóránt polgármester az önkormányzat, Dukai Rita a Jászkerület és Sárközy Tamás az állatkert részéről köszöntötte a jelenlévőket, egyben megköszönve helytállásukat is koronavírus-járvány alatt. A jó ebédhez a Jászsági Cigányzenekar muzsikált. A délutánban folytatódó események sorát a Musicum Zenekar koncertje zárta, majd a sötétedés után az Állatkertek Éjszakája kínált izgalmas programokat.

Bár az időjárás szeszélyes arcát mutatta, ennek ellenére, aki kilátogatott az eseményekre, kikapcsolódhatott egy kis időre és jól szórakozhatott családjával.

 

 

Demeter Gábor
Latest posts by Demeter Gábor (see all)

Demeter Gábor

A Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója, szerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?