Figyelemfelhívás – a tanévkezdés közlekedési veszélyei

Jászberényi Polgármesteri Hivatal Közterület-felügyelete tanévkezdéshez kapcsolódó, gyalogos- és kerékpáros közlekedést segítő figyelemfelhívása.

A tanév kezdetével az előző évekhez hasonlóan a Közterület-felügyelet munkatársai a reggeli órákban egyes kijelölt gyalogos-átkelőhelyeknél segítik az iskolákba igyekvő gyermekek biztonságos átkelését, ezzel a rendőrség munkáját is.

Emellett a délelőtti és délutáni órákban eltérő időpontban és helyszíneken, a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen való balesetmentes közlekedés érdekében a betartandó szabályokra hívják fel a gyalogosok és kerékpárosok figyelmét.

A tanév kezdetével a megnövekedett forgalom fokozott kockázatot jelent a közlekedésben résztvevőkre, melyek legsérülékenyebb tagjai a gyalogosok és a kerékpárral közlekedők. A kijelölt gyalogos-átkelőhelyek szabályos használata és körültekintő megközelítése jelentősen csökkenti a baleseti kockázatot.

A kerékpárosok figyelmét fokozottan kívánjuk felhívni arra, hogy a gyalogátkelőhelyeken csak és kizárólag a kerékpárt tolva szabályos átkelni, az átkelő előtt történő leszállás a saját testi épségük védelmét is szolgálja!

Főleg a fiatalabb generáció figyelmét szeretnénk arra felhívni, hogy a közlekedésben való részvétel során az okos eszközök használatát mellőzzék, a fül-és fejhallgatók hangerejét úgy állítsák be, hogy a közlekedés zajai számukra érzékelhetőek legyenek, a járművek észlelési lehetőségét ne csökkentsék!

A közlekedési szabályok betartása mindannyiunk közös érdeke és felelőssége!

VIGYÁZZUNK MAGUNKRA, VIGYÁZZUNK EGYMÁSRA!!!

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?