Farsangi felkészítő futás

 A Jászberényi Triatlon Egyesület igazolt versenyzői az elmúlt hétvégén egy farsangi váltó futás, vidám felkészülési verseny részesei lehettek az Öregerdőben.

A triatlonosoknál javában tart a téli felkészülés időszaka, jellemzően ilyenkor többnyire beltérben zajlanak az edzéseik. Ezek tornatermi erősítést, görgőn kerékpározást és úszást jelentenek (vizes tréningre a hatvani uszodában van lehetőségük) A futó edzéseket viszont mindig a szabadban végzik.

Mivel az érvényben lévő korlátozások megakadályozzák az ilyenkor szokásos felkészülési versenyek rendezését, ezért úgy gondolták, szerveznek maguknak egy váltó futást, ami az összetartozást is erősíti. Ennek mindenki részese lett, a nagyobb, rutinosabb versenyzők megkeresték a kezdő kicsiket és közösen alakítottak csapatokat, kitalálták nevét, és ha már farsang ideje van, különböző maskarákat is felöltöttek. Így aztán a többek között kukásnak, nyusziknak, hawaii legényeknek öltözött, vegyes életkorú csapatok versengtek egymással, sőt még a szülők is beszálltak a mókába.

Öregerdei tanyán volt a bázis és a közelében lévő dűlő utakon kellett közel másfél kilométeres köröket, egymást váltva teljesíteni, mindezt tízszer. A váltó ponton lelkes biztatás fogadta az éppen átfutó vagy induló csapattagokat, a hangulat karneváli volt. Szerencsére a januári tél is legszebb arcát mutatta, behavazott tájon szikrázó napsütésben rótták a köröket, a hideg pedig futva mit sem számított.

Azért a célban jól esett forró teát kortyolni, majd kidumálni a letudott kilométerek élményeit. Abban nem volt hiány és mindazok mellé a teljesítőnek járt az egyesület logójával díszített kitűző is. Remek közösségi együtt lát, felkészülési futó eseményt sikerült összehozni, mindenki örömére, így egy újabb, vidám versenyalkalom szervezése, egészen bizonyos.

Demeter Gábor
Latest posts by Demeter Gábor (see all)

Demeter Gábor

A Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója, szerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?