„A farsangi napokban legyünk mi is vígabban”

Ez és még sok-sok hasonló farsangi gyermekdal csendült fel iskolánk, a Jászberényi Nagyboldogasszony Katolikus Óvoda, Kéttannyelvű Általános Iskola és Gimnázium falai között a február 8-tól- 12-ig megtartott „Farsangi hetünkben”.

Sinkovics Tünde Mária, és Bagó Zsuzsanna tanárnők már jó előre megszervezték a heti programot, hogy minden napra jusson jobbnál jobb szórakozás az alsó tagozatos tanulóink számára, melybe az iskolarádión keresztül olykor- olykor a felső tagozatosaink is bekapcsolódtak.

Az előző évek hagyományát most a vírushelyzet miatt egy kicsit „megtörtük”, hiszen jó pár éve hétvégente a sportcsarnokunkban nagyszabású farsangi bált szervezünk úgy az alsósaknak, mint a felsőseknek, gimnazistáinknak egyaránt. Ilyenkor közel ezren is megfordulunk vendégeinkkel együtt. Most ezt is (mint annyi mindent) a vírushelyzet felülírt. Így, napi szinten, osztályokra bontva, és egy kicsit az iskolarádióra támaszkodva szerveztünk mulatságot.

Milyen programokból is válogathattunk? Nézzük!

A hétfői nap a „Hagyományok napja „volt.  A reggeli Lelki Percek után 2.c és 4.a –s gyermekek énekeltek farsangi dalokat, majd osztályszinten folytatódtak napközben a beszélgetések, vetítések a farsangi hagyományokról.

A kedd a „Viccesked(d)j” jegyében telt. Iskolarádión keresztül diákjaink mondtak vicceket, melybe bekapcsolódott Resch Tamás atya is, és Zoli bácsi. Folyosóinkon viccpontok kerültek kialakításra, ahol kis színes papírokon vicceket olvashattunk. Természetesen a tornaórák is vicces akadályversenyekkel teltek.

A szerdai nap a „szín kavalkád” jegyében telt. Mi is, csak úgy mint diákjaink színes pólókban jöttünk.  Meglepetéstánc is született erre a napra, melyet a 3.b osztály adott elő Bagó-Sinkovics Ágnes, és Tóth Krisztina vezetésével.

A csütörtököt „Kézműves Csütörtöknek” neveztük el, hiszen ezen a napon a farsang jegyében születtek különféle alkotások. Volt itt bohócöltöztetés, bohóckészítés, busóálarc készítés, farsangi pólók festése, és még sokáig sorolhatnám.

A pénteki napunk úgyis mondhatnám „mindent vitt”. Délelőtt mindenki a maga által választott jelmezében jött, (úgy az alsó tagozatos diákjaink, mint tanáraink). Táncoltunk, mulattunk (persze megint „csak” osztályszinten). Tízóraira finom farsangi fánkot fogyasztottunk, majd a nap zárásaként farsangi táncokat tanultunk.

Jó volt, szép volt, jól éreztük magunkat.

 

Kelemen Csilla

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?