Pályázatból újul meg az állatkert

Október 26-án érkezett a jó hír az önkormányzathoz, miszerint a Pénzügyminisztérium Regionális Fejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkárság vezetője 240 millió forintos támogatásra érdemesnek ítélte a kérelmező Jászberényi Önkormányzatot. Az összeg felhasználási céljáról Balogh Béla alpolgármestert kérdeztük.

A pályázat még 2019 szeptemberében került benyújtásra és tartalma a Jászberényi Vagyonkezelő és Városüzemeltető Nonprofit Zrt-nek, mint a Jászberényi Állat és Növénykert üzemeltetőjének infrastrukturális fejlesztéseit célozza a kultúrkert területén. A pályázati összegből több, a működést segítő, a közönségérdeklődést támogató rekonstrukció valósul meg.

A projekt működési feltételeit biztosító részében megújulnak a belső aszfalt utak, a villamosáram hálózat, rekonstruálják és fejlesztik a belső vízvezeték-hálózatot. Sor kerül a hűtőkamrák, valamint az állatok pihenőhelyéül szolgáló házak betekintő ablakainak cseréjére. A fogadótér illetve a székelykapu szintén megszépül majd.

A pályázat másik részéből a közönséget vonzó beruházások valósulnak meg. A kajmán és aligátor teknős új, modern kifutót kap, a vidra életét látványmedencében lehet majd megfigyelni. A dámnak kényelmes pihenőhely épül. A papagájoknak nagyobb élőhelyet biztosítanak. A lajhár makit új helyre telepítik, ahol kifutó épül számára.

Kárpáti Márta

Kárpáti Márta

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?