Folytatódott a faültetés

Az önkormányzat az elmúlt hetekben tovább folytatta a város fásítási projektjét. A faültetésekről Bobák Zsolt, a Városüzemeltetési Bizottság elnöke számolt be lapunknak.

Az önkormányzat csemetekertjéből ezúttal is a képviselők és a lakosok javaslatai alapján meghatározott területekre ültettek ki gömbkőris fákat. A március végéig beérkezett ötleteket és a terület adottságait összevetve végül is a Szárazmalom utcába a játszótér környékén, a Bem József utcába, valamint a Hableány utca egy szakaszába telepítettek fasort.

Az ültetésnél figyelme kell venni a közterület jellegét (magán vagy önkormányzati tulajdon) a földben, illetve a levegőben futó közműveket is a terület kiválasztásakor.

További tervek, hogy a Zagyva-parton az elöregedett fák helyére újakat telepítsenek. A Szövetkezet utcai hídtól a Huszár utcai hídig már ültettek fákat, de még folytatódik a telepítés A Potyka utcában és a Pelyhes-parti Zagyva-parton cserélik és pótolják a növényeket. Mivel fűzfa nincs a csemetekertben, ezeket másik kertészetből kell majd beszerezni.

Az eddigi faültetéseknek tulajdonképpen nem volt anyagi vonzatuk, hiszen a város csemetekertjéből a közmunkások segítségével történtek a városszépítő fejlesztések.

A faültetések ősszel folytatódnak. Addig is kérik a lakosokat, a házuk elé ültetett fiatal növények életben maradását öntözéssel segítsék!

Kárpáti Márta

Kárpáti Márta

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?