Átvették a megbízóleveleket

Október 29-én, délután ünnepélyes keretek között vehették át mandátumukat az idei önkormányzati választáson nyertes egyéni és listás képviselők a Jászberényi Polgármesteri Hivatal dísztermében.

A tizennégy megválasztott képviselő közül megjelent tizenhárom megbízottat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei 02. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság elnöke, dr. Szabó Csaba üdvözölte. Beszédében köszönettel fordult a résztvevőkhöz szakértő munkájukért, majd a megbízólevelek átadása előtt kitért az október 13-i, jászberényi választással kapcsolatos főbb eredményekre.

Mint azt a tájékoztató során megtudhattuk, a jelöltállítás, valamint a szavazóköri bizottsági tagok felkészítése és oktatása is rendben zajlott, a választás napján a résztvevők már felkészülten hajtották végre feladataikat. Október 13-án kifogástétel a helyi bizottsághoz nem érkezett, ugyanakkor a polgármester választás eredménytelenül zárult, mivel a határozat fellebbezésre került. A Jász-Nagykun Szolnok Megyei Területi Választási Bizottság a polgármester választás tekintetében megsemmisítette az eredményt, és új választást rendelt el, mely döntést – fellebezést követően –, a Szegedi Ítélőtábla is jóváhagyta.

A folytatásban a Jászberényt érintő adatokat ismertette. „A szavazás alkalmával 21 501-en vehettek részt, ebből 9420-an járultak az urnákhoz. A választási részvételi arány 43,81% volt, amely 1,88%-al magasabb, mint az öt évvel korábbi. Tíz képviselő-jelölt került megválasztásra az egyes körzetekben, míg négy a kompenzációs listáról” – tudhattuk meg dr. Szabó Csaba ismertetőjéből, majd sor került a megbízólevelek egyenkénti, ünnepélyes átadására.

Az első választókerületből Bethlendy Béla (Közösen Jászberényért Egyesület), a második választókerületből Nagy András (Fidesz – KDNP), a harmadik választókerületből Bobák Zsolt (Közösen Jászberényért Egyesület), a negyedik választókerületből Tamás Zoltán (Fidesz – KDNP), az ötödik választókerületből Balogh Béla (Közösen Jászberényért Egyesület), a hatodik választókerületből Bódis Béla (Fidesz – KDNP), a hetedik választókerületből Szatmári Anikó (Fidesz – KDNP), a nyolcadik választókerületből Skultéti József (Közösen Jászberényért Egyesület), a kilencedik választókerületből Bohárné Bathó Rozália (Fidesz – KDNP), míg a tízedik választókerületből Balog Donát (Fidesz – KDNP) vehette kézhez öt évre szóló képviselői mandátumát.

A kompenzációs listáról Dobrán Gyula (Mi Hazánk Mozgalom), dr. Gedei József (Közösen Jászberényért Egyesület), valamint Bozsik Ferenc (Közösen Jászberényért Egyesület) vette át megbízólevelét.

Ugyancsak zavartalanul megtörtént a roma nemzetiségi önkormányzati választás is, az öttagú bizottság már megtartotta alakuló ülését. Dr. Szabó Csaba az ismertetett adatok tekintetében kívánt valamennyi képviselőnek eredményes munkát a város és a városlakók érdekében, majd pezsgős koccintásra invitálta a megjelenteket.

Kazsimér Nóra

Kazsimér Nóra

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?