Séta a karácsonyfák körül

A tavalyi adventi időszakban hagyományteremtő szándékkal nyílt meg a karácsony sétány a Fürdő utcai parkban. Eme kezdeményezés jegyében vasárnap délután második alkalommal csodálhattuk meg a város meghatározó civil szervezetei, kulturális vagy oktatási intézményei által állított karácsonyfákat az ezúttal a természet jóvoltából is ünnepi díszbe öltözött parkban.

A programon megjelenteket a rendező Jászkerület Nonprofit Kft. nevében Gál-Dobos Beáta köszöntötte, majd átadta a szót Hajnal-Nagy Gábor alpolgármesternek, aki a város képviseletében jelképesen átvette a karácsonyfákat. Az alpolgármester Jászberény önkormányzatának tolmácsolásában megköszönte, hogy a közösségek keze munkája nyomán hozzájárulnak egy még nagyobb közösség, a város egészének szebbé tételéhez ebben az ünnepi időszakban.

Elsőként a város életének kiemelkedő művészeti és kulturális színfoltjaként működő Viganó Alapfokú Művészeti Iskola fáját csodáltuk meg. Az iskola megjelent tanulói és pedagógusai a karácsonyfa mellé dalt hoztak ajándékba.

A Szent Ferenc Egyesített Szociális Intézmény széleskörű szociális ellátást nyújt közel hatszáz embernek, azoknak, akik szociális helyzetük, egészségi állapotuk, fogyatékosságuk miatt segítségre szorulnak. Karácsonyfájuknál kedves dalos-táncos produkciónak, szavalatnak lehettünk tanúi.

A huszonötödik születésnapját ünneplő Jászberényi Református Egyházközség Gólya Óvodája nem csak a városból, de a környező településekről is fogad gyermekeket 75 férőhelyes intézményébe. Alapszemléletük szerint a gyermek adottsága Isten ajándéka. Ebből merítkezve mutatták be ünnepi műsorukat szépen feldíszített fájuk mellett.

A Cantate Nobis Énekegyüttes hét éve színesíti Jászberény és a Jászság kulturális palettáját. Thormanné Husznay Mária vezényletével előadott színvonalas műsoraikat régiónkon kívül is szívesen fogadják. Karácsonyfájuk mellé ezúttal tradicionális ünnepi dalokat hoztak.

A Székely Mihály Általános Iskola a város legkisebb alapfokú oktatási intézménye, amelyben jelenleg 210 diák tanul emelt szinten a Kodály-módszer szellemiségében ének-zenét. Az ünnephez kapcsolódva karácsonyi verses összeállítással kedveskedtek a városlakóknak.

A gyermekekben rejlő labdarúgóképességek kibontakoztatásában szerepet vállaló Tehetség Egyesület SE karácsonyfáját látogattuk meg végezetül. Az egyesület tagjai mérkőzésük miatt távol maradtak a programtól, de karácsonyfájuk mégsem árválkodott, hiszen köréje csoportosulva vett búcsút Gál-Dobos Beáta a program koordinátorának, Járomi Cintiának a nevében is a rendezvényen megjelentektől.

Kárpáti Márta

Kárpáti Márta

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?