Színházi élmények városunkban

A jászberényi színházkedvelő közönség ebben az évadban sem fog kiváló teátrumi előadások nélkül maradni. A Jászkerület Nonprofit Kft. most is törekszik arra, hogy aki szereti ezt a fajta kikapcsolódást, ne kelljen feltétlenül a fővárosba utaznia, hiszen minden hónapban, a bérletsorozat által egy-egy előadással várják a jászberényieket, jászságiakat, illetve természetesen a máshonnan érkezőket is.

Talán az egyik előnye a berényi befogadó színházunknak, hogy mivel minden előadásra másik társulat hozza el produkcióit, ezért egy évadon belül, mindig más és más színészekkel találkozhatnak a bérletes látogatók. Jól látszik az eladásból, hogy a közel háromszáz bérletből már most elkelt 275, tehát népszerű az évadterv a közönség számára. Illetve továbbra is szeretettel vették a jászberényi bérlettulajdonosok azt a megkülönböztetett figyelmet, amely által minden jászberényi lakos 15% kedvezményt kap a bérletek árából. Több előadásnál terveznek dupla – tehát plusz egy délutáni, bérleten kívüli –, előadást, hogy akik nem tudtak már bérletet vásárolni, ők is meg tudjanak tekinteni egy-egy előadást.

Mit kínál a Jászkerület Nonprofit Kft. befogadószínházi évada idén? A hét előadásból álló sorozat első előadása szeptemberben a „Nő a tét” című zenés vígjáték, Gergely Róbert rendezésében és főszereplésével, további szerepekben, többek között Heller Tamás és Labancz Lilla.

Októberben egy klasszikus feldolgozás következik Molnár Ferenc tollából: „Az ördög” című romantikus vígjátékot állítják színpadra, amelyben Fenyő Iván és Mészáros Máté is feltűnik, mint főszereplő. Novemberi előadásuk a szolnoki Szigligeti Színház „Hárman a padon” című színművének vendégjátéka lesz Gombos Judittal, Mészáros Istvánnal és Karczag Ferenccel. Januárban a jászárokszállási színjátszók legújabb zenés vígjátékukat hozzák el, akik már több, mint húsz éve szórakoztatják a jászberényi közönséget is.

A bérletsorozat folytatásaként 2020 tavaszán „A hazug” című vígjátékban láthatják Puskás Pétert a színpadon, akit a magyar könnyűzenei életből már jól ismerhetünk. Az évad vége felé egy igazi hazai musicalklasszikussal igyekeznek a színházszeretők kedvében járni: „A padlás” című musical minden korosztály számára más mondandót tartogat, dallamai ismerősen csengenek a színházi közönség fülében. Az évad utolsó előadása Jászberényben: „Az utolsó tűzijáték” című dráma igazi nagy durranást ígér Udvaros Dorottyával és Földes Eszterrel. Fontos megemlíteni, hogy az előadások Jászberény Város Önkormányzatának támogatásával valósulhatnak meg. A Jászkerület Nonprofit Kft. ügyvezetője, Berec Zsolt Miklós és munkatársai tisztelettel és szeretettel várnak mindenkit előadásaikra. Remélik, hogy elégedett látogatóik lesznek ebben az évadban is.

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?